Foto Românul carantinat în Lefkada a fost consultat: "M-au pus la perfuzie cu paracetamol, mi-au luat tensiunea și mi-au făcut radiografie"

Românul carantinat în Lefkada a fost consultat: "M-au pus la perfuzie cu paracetamol, mi-au luat tensiunea și mi-au făcut radiografie"
| Foto: Facebook/Forum Grecia
Poza noua 18.07.2020
Românul carantinat în Lefkada a fost consultat: "M-au pus la perfuzie cu paracetamol, mi-au luat tensiunea și mi-au făcut radiografie"

Românul cu COVID-19 care a fost izolat în insula Lefkada a postat un nou mesaj în care spune că a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru a fi consultat, la scurt timp după publicarea primei postări.

Turistul român carantinat într-un hotel din Lefkada, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a revenit cu un nou mesaj. Bărbatul povestește că, la aproximativ două ore de la postarea primului mesaj pe pagina Forum Grecia - în care scria că a încercat să ia legătura cu un medic pentru a fi consultat, însă nu a reușit, a fost preluat de o ambulanță și transportat la un spital unde a fost consultat și i-a fost administrat și un tratament. 

‘’Salut din nou, în urma comentariilor, am decis să revin cu răspunsuri la întrebările relevante. Vreau să încep prin a asigura comentatorii că sunt o persoană reală și relatez evenimentele cu lux de amănunte, văzute prin ochii mei. Din motive personale, nu îmi voi dezvălui identitatea. Fac apel la înțelegerea dumneavoastră. Mulțumesc.
Încep cu doua update-uri.
UPDATE 1: la două ore după postarea către Forum Grecia, am fost contactat de către managementul hotelului, cum că o ambulanță este pe drum către mine. M-au luat în scurt timp de la hotel și m-au dus la un spital nou, dotat, la aproximativ 20 km depărtare. Aici mi s-au luat probe de sânge, temperatura, m-au pus la perfuzie cu paracetamol, mi-au luat tensiunea și mi-au făcut radiografie pulmonară. Testele au ieșit bine și mi-au dat drumul să mă întorc la hotel cu ambulanța, cu tratament (.......). Doctorii și asistentele au fost puțin emoționați cu noile proceduri, ușor stângaci, îmbrăcați in combinezoane - însă toată aprecierea pentru ei, au fost atenți și mi-au oferit tot suportul lor.
UPDATE 2: simultan cu postarea articolului către Forum Grecia, o familie de cetățeni sârbi au fost aduși în apartamentul de lângă mine: doi adulți și trei copii sub 10 ani, toți testați pozitiv, exceptând juniorul care are sub 5 ani. Din câte înțeleg, au fost puși sub carantină pe ambarcațiunea (exprimarea a fost ‘’boat’’) pe care se aflau pentru vacanță, iar când situația s-a înrăutățit au fost internați într-un spital la câteva sute de km depărtare, apoi aduși aici la hotel.
- Țin sa lămuresc "recomandarea" mea referitoare la vacanța în țară în detrimentul celei din Grecia: este doar o preferință personală, fiecare persoană care citește aceasta poate proceda cum consideră de cuviință că este mai bine. Încă o dată, nu este o recomandare, ci o preferență personală. Sunt persoane care au plecat în Grecia și s-au întors la fel de bine, sănătoși și fără probleme, așadar nu este ceva imposibil, doar s-a întâmplat să fiu eu ghinionist și, privind retrospectiv, aș fi luat altă decizie acum.
- Referitor la subiectul medici/spitale: inițial mi s-a comunicat că cel mai apropiat spital echipat de ultimă generație, în vederea internării pentru cazuri grave de covid este la câteva sute de km depărtare și că va trebui să trimită echipaj de acolo dacă este urgent, dar nu am spus că în apropiere nu exista un spital și un doctor. Există, dar mi s-a comunicat că nu sunt pregătiți să preia internări de covid, ci doar consultații (ceea ce s-a și întâmplat, m-au preluat astăzi [ieri n.b.], m-au consultat și s-au descurcat binișor).
- Persoanele cu care am călătorit în mașină sunt tot aici, izolate separat, în așteptarea rezultatului (72 de ore începând de [alaltă]seară din cate am înțeles).
- Mesajul "Welcome to Greece. Because of COVID-19 random testing may apply upon your arrival and you may need to self-quarantine for 1 day. Stay safe, enjoy Greece." l-am primit după 24 de ore.
- Cu 4 zile anterior testării am început să dezvolt o tuse seacă, pe care o am și acum. Acesta a fost singurul simptom.
Dacă vor mai fi întrebări, revin zilele următoare’’, a scris bărbatul, pe Facebook.

Comenteaza