Roman apreciat, adaptat pentru marele ecran, proiectat mâine la Cinema Victoria

Roman apreciat, adaptat pentru marele ecran, proiectat mâine la Cinema Victoria
A doua săptămână a Cinematecii TIFF aduce mâine seară la Cinema Victoria din Cluj o poveste emoţionantă despre dragoste, pierdere şi adevăruri ascunse: "Never let me go" (Să nu mă părăseşti), de Mark Romanek.

Personaje sunt Kathy (Carey Mulligan, câştigătoare a premiului BAFTA şi nominalizată la Premiile Oscar pentru filmul An Education), Tommy (Andrew Garfield - Boy A, Red Riding) şi Ruth (Keira Knightley - Pride & Prejudice, Atonement), care şi-au petrecut copilariă la Hailsham, un internat din Anglia, unde descoperă un secret întunecat despre viitorul lor. Momentul ca ei să părăsească şcoală soseşte şi împreună cu el şi începutul vieţii lor de adulţi în care vor trebui să se confrunte cu sentimentele puternice de iubire, gelozie sau trădare care îi pot despărţi.

Filmul este o adaptare pentru ecran a romanului lui Kazuo Ishiguro, foarte apreciat la nivel internaţional. La prima sa apariţie în 2005, romanul lui Ishiguro a fost apreciat de critici ca fiind cel mai bun din decada sa. Povestea era pe de o parte un portret surprinzător al unei lumi în care oamenii încep să se cloneze şi, pe de altă parte, o privire intimă în viaţa unui triunghi amoros alcătuit din trei prieteni din copilărie.

APFR organizează în perioada 27 octombrie - 22 decembrie, la Cluj şi Sibiu, cea de-a doua ediţie a Cinematecii TIFF, la cinematograful Victoria. Biletele costă 5 lei.

Comenteaza