Rezultatele alegerilor, validate în următoarele săptămâni VIDEO

Rezultatele alegerilor, validate în următoarele săptămâni VIDEO
1.423 de voturi au decis cine va fi primarul Clujului În următorii patru ani. Este diferenţa dintre Emil Boc, cel care a obţinut victoria, şi candidatul de pe locul 2, Marius Nicoară. Rezultatul scrutinului de duminică va fi validat de biroul electoral, care urmează să elibereze certificatul doveditor. Apoi, primarul ales al Clujului va depune jurământul în faţa noului Consiliu Local.

Lupta pentru primărie a fost cea mai strânsă din istoria alegerilor locale de la Cluj. Diferenţa dintre învigător şi învins a fost de sub 1.500 de voturi. Astfel, potrivit datelor Biroului Electoral Judeţean  duminică au votat în mod valabil 132.169 de clujeni cu drept de vot. Emil Boc a fost votat de 53.674 de persoane, ceea ce reprezintă 40,61%, în timp ce Marius Nicoară a obţinut 52.251 de voturi, ceea ce înseamnă 39,53% din numărul votanţilor.

Rezultatul alegerilor urmează să fie validat în perioada următoare. "Consiliile locale merg spre validare la consiliile locale, iar primarii la judecătoriile de circumscripţie", spune preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Monica Trofin.

După validare, în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, prefectul judeţului trebuie să convoace şedinţa de constituire a noului consiliu local. "În cadrul acesteia, primarul ales va depune jurământul, iar fiecare consilier local va fi validat, ulterior urmând ca plenul să decidă componenţa comisiilor de specialitate şi să voteze identitatea viceprimarului municipiului Cluj-Napoca", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Până la constituirea noului consiliu local, Clujul va fi administrat de vechea echipă din fruntea primăriei.

 

Comenteaza