Revelion fără apă: Peste 300 de familii şi mai multe pensiuni din Sângeorz Băi nu au apă de 2 săptămâni

Revelion fără apă: Peste 300 de familii şi mai multe pensiuni din Sângeorz Băi nu au apă de 2 săptămâni

O parte din turiștii care au închiriat cabane de Revelion în stațiunea Sângeorz Băi și-au cerut banii înapoi și au plecat acasă.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat, marți 31 decembrie, într-o conferință de presă, că peste 300 de familii din orașul stațiune Sângeorz-Băi nu au apă potabilă la robinete. Problemele care au apărut în urmă cu două săptămâni au fost rezolvate parțial, pentru o scurtă perioadă de timp, dar în aceste zile funizarea apei a fost din nou oprită.

Locuitorii au primit în această perioadă apă potabilă cu cisternele companiei de apă și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

 „Sunt tot felul de probleme, o pompă de presiune care s-a ars, și multe alte probleme. În toată această perioadă am încercat să suplimentăm apa cu cei de la compania de apă și cu cei de la ISU, cu cisterne cu apă potabilă. E inadmisibil că, de două săptămâni de când durează această problemă, compania de apă nu a reușit să rezolve problema de la Sângeorz Băi.

Acolo este o problemă de incompetență. Eu am găsit vreo opt oameni, unul care era în șanțuri și ceilalți care se uitau de pe margine, și pe domnul director în cizme de cauciuc, asta a fost imaginea. Este și o tabără de copii acolo, cu vreo 70 de copii și urmează după anul nou să mai vină încă vreo 70. Cum să lăsăm fără apă 140 de copii? Momentan, am reușit să rezolvăm problema și tabăra aceasta este alimentată cu apă. Deocamdată, nu este vorba de o problemă de sănătate publică și nici de o situație de urgență, dar lucrurile trebuie rezolvate”, a spus Stelian Dolha.

 Acesta susține că a primit mesaje și de la proprietarii de pensiuni din zonă, care au fost obligați să restituie banii turiștilor care au vrut să își petreacă sfârșitul de an în stațiunea de la poalele Munților Rodnei.

„Avem turiști care au venit din țară și sunt deja două sau trei pensiuni care m-au anunțat că le-au dat banii înapoi turiștilor și i-au trimis acasă pentru că nu poți să îi ții pe turiști fără apă. Ce să le spui?! O să vă aducem apă cu găleata și voi să stați în pensiuni în Sângeorz Băi?”, a mai spus prefectul.

Autoritățile județene și conducerea companiei de apă din Bistrița-Năsăud nu pot oferi un termen până la care problema apei potabile din orașul-stațiune va fi rezolvată.

Comenteaza