REPORTAJ "L-am iubit, iar el m-a vândut pe 20.000 de euro în Italia". Tulburătoarea poveste a Alinei, fata salvată din infern

REPORTAJ
Astăzi ea tremură de frica fostului iubit, iar tatăl său e în puşcărie pentru că l-a rănit pe „negustor", încercând s-o protejeze.

Alina e o fată superbă, în vârstă de 20 de ani, din oraşul Năsăud. Păr lung, negru, trup zvelt şi nişte ochi de-a dreptul tulburători, amintind prin culoarea lor, neobişnuită, de cei ai actriţei Liz Taylor. Dar, cel mai frapant lucru este că tânăra te priveşte direct în ochi, fără nicio urmă de ruşine sau timiditate, semn al unei mândrii extraordinare.

"Partea frumoasă a iubirii noastre a durat doar o lună"

Se află împreună cu mama ei la spitalele din Cluj-Napoca, pentru un consult la piciorul care-i fusese fracturat de către fostul iubit. Agresiunea s-a întâmplat anul trecut - pentru că fata refuzase, parcă presimţind că se va întâmpla ceva rău, să plece în Italia, în vacanţă, "gardaţi" de mama şi de tatăl prietenului ei, în vârstă de 19 ani.

"Începând cu luna aprilie a anului trecut ne-am iubit frumos, cu adevărat, timp de o lună, după care a început coşmarul meu", începe, îngândurată, fata. "Locuiam deja la el acasă, alături de părinţii şi surorile lui, când, brusc, atitudinea lui s-a schimbat: a început să mă bată crunt, zi de zi, fără vreun motiv. Culminând cu gestul lui de a-mi fractura piciorul, pentru că am refuzat să mergem în vacanţă, în Italia, în compania părinţilor lui.

Am fost operată, la Clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca şi am stat o săptămână cu piciorul în ghips, până când, nerăbdător, iubitul mi-a dat jos ghipsul şi - aşa nevindecată - m-a urcat în maşină şi m-a dus, împreună cu ai lui, în Italia", îşi continuă relatarea. Pe deasupra, după ce s-a mutat în casa iubitului ei n-a mai fost lăsată să ia legătura cu părinţii, aflaţi atunci în vizită la nişte rude, în Germania - şi nici cu fraţii ei, rămaşi acasă, la Năsăud.

Vândută unui italian bătrân pe 20.000 de euro, aur şi pixuri

Total dezorientată şi nebănuind ce i se va întâmpla, fata a ajuns, împreună cu iubitul şi cu familia acestuia, într-o parcare din Italia, unde „mama-soacră" a dispărut, pentru vreo cinci ore, din mijlocul lor. "A intrat într-o clădire mare, din vecini, de unde s-a întors cu un italian bătrân, cel căruia - am aflat mai târziu - mă vânduseră, în locul respectiv, pentru 20.000 de euro, ceva aur şi nişte pixuri aurite. Apoi, în faţa italianului, iubitul meu şi mama lui au început să mă convingă să întreţin relaţii sexuale cu bătrânul.

M-am opus cu vehemenţă şi iubitul m-a bătut rău de tot, chiar în parcare. Apoi m-a întins, leşinată, pe jos. Văzând scena, de teama carabinierilor, italianul a dispărut urgent de acolo, iar <soţul> meu şi <socrii>, văzând că le-a eşuat manevra, m-au adus înapoi în ţară. Pe drum, mi-au reproşat, încontinuu, printre pălmile pe care mi le dădeau, ce afacere mare le-am stricat", explică, mai departe, Alina.

Dar greul fetei abia începea. Familia băiatului a închis-o în vila lor somptuoasă, într-o cameră aflată la etajul I, de unde Alina n-a fost lăsată să iasă timp de o lună. Până şi apa şi mâncarea îi erau oferite, pe geam, de o rudă a acestora, urcată până la ea pe o scară. Şi totuşi, până la urmă, ingenioasă, fata a reuşit să scape de acolo, înainte de Crăciunul lui 2014.

"Individul - că altfel nu pot să-i mai spun - a plecat la Bistriţa, ca să-şi repare maşina, iar tatăl lui s-a dus pe deal, după fân, eu rămânând acasă doar cu femeile din familie. Le-am cerut voie, frumos, să ies până-n curte, să lucrez la lemne şi ca prin minune m-au lăsat, fiindcă - mă gândesc - nu aveau chef să muncească ele. Şi, profitând de un moment al lor de neatenţie, am scăpat pe şosea, unde am reuşit să prind un taxi şi să ajung acasă", mărturiseşte Alina.

Tatăl ei habar n-avea că fata lui fusese sechestrată şi că n-a fost lăsată să vorbească nici măcar la telefon. Omul, ocupat cu creşterea celorlalţi patru copii, stătea liniştit - pe undeva mândru că fata lui trăia cu feciorul unuia dintre cei mai bogaţi oameni din zonă şi nici măcar nu visase prin ce chinuri trecuse Alina.

Provocat, tatăl Alinei l-a înjunghiat pe "ginere"

După întoarcerea acasă - povesteşte Alina - familia ei n-a mai avut parte nicio clipă de linişte: erau urmăriţi şi intimidaţi de fostul iubit până şi în momentele când ieşeau până la magazinul alimentar din preajma casei.

Intervine în discuţie şi mama fetei: "Venea la poartă mereu şi ne provoca. Deja eram întorşi din Germania. Ne chema, pe toţi, la poartă ca să se bată cu noi. Bărbatu-meu a tot suferit şi l-a evitat, timp de patru luni, până-n aprilie 2015, când s-or bătut, în oraş, iar soţul l-a înjunghiat în picior. Repet, din autoapărare, fiindcă s-a ferit de el timp de patru luni. Necazul cel mare e însă acela că bărbatu-meu a fost reţinut şi la această oră se află în arestul poliţiei, nefiind încă judecat".

La rândul său, Alina îşi mărturiseşte încă o "apăsare" pe care o are: deşi fostul iubit are interdicţie de la instanţă să se apropie de ea, la o distanţă mai mică de 20 de metri, acesta continuă să ignore hotărârea judecătorească şi s-o intimideze. "Recent, a venit la mine şi mi-a spus, în şoaptă, că voi fi găsită, moartă, într-o maşină", rosteşte, cu groază, Alina.
Apoi, cele două femei intră în secţia de ortopedie - aflată la etajul III al Policlinicii Judeţene - unde fata urmează să fie consultată de un medic specialist, în legătură cu stadiul fracturii sale.

Totul, pentru că familia fostului iubit a contestat în instanţă expertiza medicală anterioară în care medicii legişti îi recomandau Alinei 70 de zile de îngrijiri medicale. După câteva minute, amabil, medicul care a consultat-o ne-a declarat că operaţia a fost admirabil făcută de către colegul său, însă faptul că fata a neglijat îngrijirile post-operatorii (n. red. - mai bine zis a fost forţată să le neglijeze, ea trăind în acele momente peripeţiile din Italia şi apoi sechestrul de o lună!) au dus la o nerefacere în totalitate a piciorului, tânăra nemaifiind capabilă să şi-l flexeze, acum, la maxim.

Iar soluţia medicului a fost una singură: Alina să înceapă o recuperarea piciorului prin şedinţe de balneoterapie, singurele capabile să-i readucă piciorul la randamentul de dinainte de operaţie. Cele două femei oftează, aproape la unison: le aşteaptă, mai departe, un proces dificil, purtat cu nişte oameni cu foarte mulţi bani, iar singurul lor sprijin, capul familiei, se află la această oră în arest preventiv.

Ne despărţim, dar înainte Alina ar mai vrea să ne spună ceva. "E o mare suferinţă pentru mine, fiindcă cel care mi-a frânt inima şi m-a vândut, împreună cu părinţii lui, ca pe un nimic, a fost primul bărbat din viaţa mea. Suntem două femei neajutorate, cu patru fraţi şi un tată închis numai pentru că mi-a luat apărarea, dar acum totul se află în mâna poliţiei şi a justiţiei. Eu sper din tot sufletul ca până la urmă adevărul să triumfe, iar cei trei oameni fără suflet să plătească pentru ce ne-au făcut", a spus tânăra, care a dispărut apoi, împreună cu mama ei, în furnicarul de oameni din clădirea Policlinicii Judeţene Cluj.

Comenteaza