Regulile de protecţie sanitară pentru alegeri, redeschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor, dezbătute azi de CNSU

Regulile de protecţie sanitară pentru alegeri, redeschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor, dezbătute azi de CNSU
| Foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se reuneşte miercuri pentru a dezbate ordinul comun privind regulile de protecţie sanitară pe timpul campaniei electorale, dar şi măsurile referitoare la redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor.

Anunţul a fost făcut marţi de premierul Ludovic Orban în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o în judeţul Dâmboviţa, anunţă Agerpres.

El a precizat că vor fi dezbătute mai multe subiecte: completarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei şi baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfăşurare a campaniei şi de desfăşurare a zilei votului; reluarea activităţii în teatre, cinematografe; reluarea activităţii în restaurante din spaţii închise.

Referitor la restaurante, premierul a arătat că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.

"Mâine vom avea o întâlnire la ora 15,00 şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu. Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activităţi importante din viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să şi reducem la maxim riscul de răspândire a virusului", a explicat Orban.

Comenteaza