Regizorul clujean Tudor Giurgiu, audiat la DNA

Regizorul clujean Tudor Giurgiu, audiat la DNA
| Foto: Facebook/Tudor Giurgiu

Regizorul Tudor Giurgiu s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde a fost audiat ca martor într-un dosar în care se verifică fapte de abuz în serviciu săvârşite de conducerea Centrului Naţional de Cinematografie (CNC).

"Procurorii anticorupţie bănuiesc că doresc să vadă dacă acuzaţia de abuz în serviciu a conducerii CNC din acea vreme, mă refer la anii 2010-2012, e validă sau nu, în condiţiile în care există nişte prevederi în lege - chestiuni extrem de tehnice - care spun că realizarea unor filme trebuia făcută în doi ani de la semnarea contractelor de credit şi predarea efectivă a filmelor la termen de șase luni după semnarea contactelor.

Analizând modul în care noi, producătorii, am realizat şi am depus copiile, deci, chestii strict administrative, ei au considerat că există în tot procesul ăsta nişte inadvertenţe", a declarat Giurgiu, la ieşirea de la DNA.

Acesta a precizat că a fost audiat în calitate de martor şi le-a explicat anchetatorilor exact care a fost intenţia legiuitorului, el participând la procesul de realizare a legii cinematografiei. "Am explicat faptul că intenţia principală a fost ca producătorii să primească un credit de la CNC şi să realizeze filmul. Să foloseşti banii respectivi ca să faci filmul", a spus Giurgiu.

Comenteaza