Rectorul UBB: "Biserica Romano-Catolică nu pretinde sediul Facultăţii de Litere dacă rămâne spaţiu de învăţământ"

Rectorul UBB:
Biserica Romano-Catoică nu pretinde clădirea Facultăţii de Litere a UBB atât timp cât în incintă funcţionează o instituţie de învăţământ, subiniază rectorul Ioan Aurel Pop.

Rectorul UBB afirmase anterior, pentru Realitatea TV Cluj, că din câte cunoaşte cea mai importantă problemă, în privinţa revendicărior de clădiri, este la nivelul Facultăţii de Litere a Universităţii, unde sunt discuţii cu Bisericsa Romano-Catolică, afirmând însă că "problemele sunt pe cale de a fi rezolvate pe cae amiabilă".

"Am dat mai mult un exemplu total nepotrivit, din punctul meu de vedere, pentru că Facultatea de Litere este o discuţie mai veche, care nu este însă primordială acuma, Biserica Romano-Catolică nepretinzând clădirea facultăţii, ci fiind de acord că atâta vreme cât este spaţiu de învăţământ, poate să rămână", a arătat rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, într-un interviu pentru ziuadecj.ro.

Pop a adăugat că probeleme mai stringente ale universităţii, în privinţa retrocedărilor, "sunt în altă parte", spre exemplu la Arcalia, unde se află un parc al instituţiei de învăţământ superior şi "unde e un proces care trenează de 16 ani".

Etichete
Comenteaza