Video Recepţie pe 10 km din autostrada A3. Inaugurarea depinde de finalizarea unui sens giratoriu

Recepţie pe 10 km din autostrada A3. Inaugurarea depinde de finalizarea unui sens giratoriu
| Foto: arhivă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat prerecepția lotului de 10 kilometri din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii construit de austriecii de la Strabag.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au deplasat, miercuri, pe lotul Ungheni - Ogra pentru inspecția preliminară în vederea efectuării recepției, spune Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvant al CNAIR, potrivit Economica.net.

Chiar dacă procesul recepţiei lotului Strabag este demarat, noua autostradă ar putea fi deschisă circulaţiei până la sfârşitul anului dacă şi constructorul italian Astaldi va realiza un giratoriu temporar la Iernut, spune Ionuţ Ciurea, directorul executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit lui, circulaţia prin noul sens giratoriu de la Iernut va trebui aprobată şi de către Poliţie, având în vedere că ar putea crea o problemă de siguranță rutieră, din cauză că este foarte aproape de trecerea la nivel cu calea ferată.

Giratoriul temporar ar urma să fie construit chiar la capătul autostrăzii, la intersecţia dintre A3 şi DN 14 şi la 50 de metri de calea ferată, explică Ionuţ Ciurea. El estimează că în primăvară Astaldi va finaliza şi bretelele de la Iernut, urmând ca abia spre sfârşitul anului viitor să fie gata întregul nod, care include pasaj peste autostradă şi calea ferată.

Lotul de 10 kilometri construit de Strabag este al doilea din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii pregătit pentru inaugurare, după ce lotul Ogra – Iernut, de 3,6 kilometri, a fost finalizat deja.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza