Razie nocturnă a polițiștilor clujeni. Controale în trafic și la cămine

Razie nocturnă a polițiștilor clujeni. Controale în trafic și la cămine

Polițiștii din Cluj-Napoca au aplicat peste 100 de sancțiuni și amenzi într-o singură noapte, după o acțiune de verificare a respectarea măsurilor anti-Covid. 

În 28 decembrie, polițiștii din municipiu, jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ștefan Cicio Pop, polițiști locali au acționat în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică și impunerii respectării măsurilor instituite pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunea s-a desfășurat în intervalurile orare 18:00-20:00 și 23:00-01:00. Au fost legitimate 140 de persoane și verificate 76 de vehicule. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale. Pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, s-au aplicat 30 de sancțiuni.

Totodată, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 24 de sancțiuni contravenționale, conducătorilor auto pentru nerespectarea prevederilor legale privind privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute două permise de conducere.

În cursul nopții, polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar, cu sprijinul celor de ordine publică din Cluj-Napoca, au desfășurat o acțiune care a avut drept scop, verificarea respectării legislației privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Au fost controlate 18 unităţi de învăţământ preuniversitar şi universitar din Cluj-Napoca. Abaterile constatate, au condus la aplicarea unui număr de 10 sancțiuni contravenționale în conformitate cu legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Controale în trafic în județ

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, 450 de poliţişti, jandarmi și poliţişti locali au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării efectelor negative generate de virusul Covid-19. În cadrul acțiunii au fost legitimate 2.228 de persoane și  verificate 71 de societăți comerciale din județ. Polițiștii au verificat 173 mijloace de transport persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de Coronavirus. Încălcarea normelor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei a atras aplicarea a 128 de sancțiuni contravenționale, de 34.150 de lei.

Comenteaza