Razie în pieţele Clujului. Zeci de amenzi

Razie în pieţele Clujului. Zeci de amenzi
| Foto: Arhiva

Polițiștii, jandarmi și polițiști locali au acționat în mai multe pieţe din Cluj-Napoca pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor antisociale.

Poliţiştii clujeni au desfăşurat, miercuri, 13 februarie, o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică în zona Pieţelor Agroalimentare Mihai Viteazul şi Mărăşti, fiind desfăşurate activităţi  pentru combaterea comerțului stradal ilicit, depistării persoanelor care practică cerşetoria, dar și activităţi pentru fluidizarea traficului rutier pe Bulevardul  21 Decembrie 1989,  respectiv pe străzile Arges, Ploieşti şi  Constanţa.

În cadrul acţiunii au fost legitimate a 75 de persoane şi verificate 18 vehicule. De asemenea au fost controlaţi 48 de comercianţi, persoane fizice sau juridice.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, respectiv: 6 pentru tulburarea ordinii publice, 17 pentru abateri de la legislaţia rutieră, 5 pentru activităţi de comerţ ilicit, 11 pentru nereguli constatate în pieţe, iar 7 la alte abateri. Au mai fost ridicate 2 autoturisme care erau staţionate neregulamentar. 

Poliţiştii au acţionat, miercuri, alături de jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Ciceo POP” şi în zona Pieţelor Agroalimentare Flora şi Ion Meşter, a străzilor  Calea Floreşti, Calea Mănăştur, Primăverii, Izlazului, Vidraru şi Mehedinţi.

Au fost avute în atenţie activităţile de comerţ stradal ilicit, prevenirea şi combaterea fenomenului cerşetoriei şi prevenirea accidentelor rutiere. Au fost legitimate 51 de persoane şi au fost controlate 18 vehicule. În urma controalelor, s-au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, 4 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au acţionat cu ocazia desfăşurării Târgului săptămânal.

De asemenea, tot miercuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au acţionat în zona Pieţelor Agroalimentare şi a Târgului Obor - desfăşurat săptămânal, cât şi pe D.N. 15 E60 şi D.J. 150.

Oamenii legii au legitimat 59 de persoane şi au verificat 22 de vehicule. Au fost controlaţi 10 producători agricoli şi persoane fizice autorizate, iar pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 5 pentru tulburarea ordinii şi liniştii, 14 pentru abateri de la legislaţia rutieră şi 2 pentru comerţ stradal ilicit.

 

Comenteaza