Razie de amploare în weekend la Cluj. Câte amenzi s-au dat

Razie de amploare în weekend la Cluj. Câte amenzi s-au dat

Polițiștii au desfășurat, în weekend, acțiuni de verificare a respectării prevederilor incidente stării de alertă, dar și în scopul impunerii unui climat optim de siguranţă rutieră şi pentru reducerea numărului de accidente rutiere.

În scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul municipiului Cluj-Napoca, au fost desfășurate acțiuni de verificare a respectării prevederilor incidente stării de alertă, vizând în principal respectarea măsurilor de protecție pentru reducerea riscului de infectare cu virusul Sars-CoV2, precum și pentru prevenirea și contracararea infracțiunilor în segmentul stradal sau a celor la regimul rutier.

Astfel, în perioada 11-13 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmerie Mobilă ”Ștefan Cicio Pop”, au desfășurat o serie de acțiuni în sistem integrat.

Au fost legitimate peste 470 de persoane, fiind verificate totodată peste 190 de vehicule. De asemenea, au fost derulate verificări în cadrul a 95 de societăți comerciale.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un număr de 115 sancțiuni, 23 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

Alte 70 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, fiind reținut un permis de conducere  și 2 certificate de înmatriculare.

Dintre cele 70 de sancțiuni contravenționale aplicate, 11 au reprezentat abateri ale utilizatorilor de trotinete.

Totodată, în scopul impunerii unui climat optim de siguranţă rutieră şi pentru reducerea numărului de accidente rutiere, implicit a consecinţelor acestora, în aceeași perioadă, poliţiştii Biroului Rutieri Cluj-Napoca au desfăşurat o serie acţiuni pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

De asemenea, poliţiştii au verificat respectarea normelor de circulaţie pe drumurile publice de către alţi participanţi la trafic, cu predilecţie a conducătorilor de trotinete şi biciclete.

Cu ocazia acţivităţilor desfăşurate şi a neregulilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 165 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, peste 100 dintre aceste fiind aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

În urma controalelor, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, dar şi pentru alte abateri. De asemenea, nerespectarea normelor rutiere de către utilizatorii de trotinete electrice şi biciclete, au impus aplicarea unui număr de 8 sancţiuni contravenţionale.

 

Comenteaza