Război la USAMV: studenţii acuză un decan că se implică în alegerile studenţilor din facultate

Război la USAMV: studenţii acuză un decan că se implică în alegerile studenţilor din facultate
Studenţii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară îl acuză pe decanul Facultăţii de Horticultură că "face legea" pentru alegerile studenţilor reprezentanţi.
">

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Studenţeşti din USAMV, Bogdan Moldovan, spune că îşi manifestă "cu vehemenţă" nemulţumirea în această situaţie.


El spune că legea precizează că în procesul de alegere a reprezentanţilor studenţilor nu se poate implica un reprezentant al conducerii universităţii, îl acuză pe decan, Radu Sestras, că ar fi exclus patru studenţi car eşi-au depus candidatura ca reprezentanţi ai studenţilor în Consiliul Facultăţii, "pe criterii de neeligibilitate, mai exact aceste criterii sunt reprezentate de situaţia şcolară, fapt care e în contradicţie cu legea educaţiei".

Moldovan îl acuză pe decan că şi în 2008 ar fi procedat similar la alegerile pentru Consiluil Facultăţii, "cu mai puţin de zece studenţi care îi erau pe plac".

Alegerile au loc astăzi, iar hotărârea Consiliului Biroului Profesoral, care exclude patru candidaţi, a fost emisă doar ieri.

Decanul nu a putut fi contactat deocamdată pentru a răspunde acuzaţiilor. Vom reveni cu poziţia lui.

Etichete
Comenteaza