Răsturnare de situație! Șoferul de autobuz, dat jos de la volan pentru că ar fi băut, avea alcoolemie ZERO

Răsturnare de situație! Șoferul de autobuz, dat jos de la volan pentru că ar fi băut, avea alcoolemie ZERO
| Foto: Arhiva

Compania de Transport Public Cluj Napoca (CTP) transmite că șoferul sancționat de Poliție că ar fi consumat alcool a dovedit pe baza probei de sânge că avea alcoolemie zero.

"Compania de Transport Public Cluj-Napoca informează publicul călător asupra faptului că șoferul nostru, dl. V. D., conducător al autobuzului pe ruta M 22 Florești-Cluj Napoca, a dovedit, pe baza probelor de sânge recoltate, că nu a consumat  alcool în dimineața zilei de 11 decembrie 2019, când a devenit subiectul unor „știri horror”. Reamintim că în dimineața acelei zile conducătorul nostru auto a fost oprit în trafic, în zona sensului giratoriu din Florești din apropierea unei reprezentanțe auto, fiind testat cu alcool-testul și sancționat, sub suspiciunea că ar fi fost sub influența alcoolului. Colegul nostru a fost supus oprobriului public, fiind acuzat că  a manifestat un comportament iresponsabil și de-a dreptul criminal, punând în pericol viața călătorilor din autobuzul pe care-l conducea la acea oră a dimineții.

Adevărul este însă altul și este complet diferit față de prezumția falsă de vinovăție, propagată ca un tsunami în rândul opiniei publice; Compania de Transport a suferit un grav prejudiciu de imagine și de prestigiu", transmite CTP Cluj-Napoca.

Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, prin Buletinul de Analiză Toxicologică nr. 2165 din data de 12 decembrie 2019, confirmă că în dimineața zilei de 11 decembrie 2019, la ora 09,29 – la puține minute după ce a fost sancționat sever - șoferul nostru avea alcoolemie ZERO în sânge. ( Buletinul de Analiză Toxicologică atașat )

CTP Cluj precizează că recoltarea probelor de sânge la IML Cluj s-a făcut în baza solicitării exprese a șoferului, cel "care știa că doar în acest fel își va putea dovedi seriozitatea, responsabilitatea și profesionalismul pe care le-a confirmat în atâția și atâția ani".

 "Subliniem că dl. V.D., fără a avea la îndemână această probă incontestabilă a comportamentului său profesional responsabil în trafic, a înregistrat, în aceeași zi de 11 decembrie 2019, la Judecătoria Cluj Napoca, o plângere contravențională împotriva sancțiunii aplicate, pe care domnia sa a considerat-o netemeinică. Acum, pe baza Certificatului IML, colegul nostru speră să obțină în instanță anularea sancțiunii și recâștigarea dreptului său la muncă, de plata căreia depinde întreținerea familiei sale.

Compania de Transport Public dorește să asigure publicul călător că principalele valori ale companiei noastre sunt siguranța și transportul la timp al călătorilor noștri și că nimeni din Companie nu tratează cu iresponsabilitate aceste valori și reguli.

CTP Cluj Napoca are în mecanismul său interior de funcționare reguli precise și filtre de control și verificare", mai precizează CTP Cluj.

Comenteaza