Rareș Bogdan: Respect, domnule Dinu Giurescu, v-am iubit teribil!

Rareș Bogdan: Respect, domnule Dinu Giurescu, v-am iubit teribil!

Academicianul Dinu C. Giurescu s-a stins din viață, marți, la vârsta de 91 de ani. Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, deplânge trecerea în neființă a reputatului istoric, ”un mare român, un Bărbat pe care îl durea țara atât de mult încât părea că-i curge sânge din inimă când îi rostea numele”.

”Printre ultimii străjeri ai românismului absolut. Respect, Dinu Giurescu! Iti multumim pentru ca ne-ai invatat sa iubim Romania in fiecare zi. O mare pierdere pentru Neamul Romanesc.

A plecat un mare român, un Bărbat pe care îl durea țara atât de mult încât părea că-i curge sânge din inimă când îi rostea numele. Visa la România Mare, i se umezeau ochii când își imagina că vom putea reașeza vatra în ceea ce considera țara din vis.

M-a cutremurat, în februarie 2016, când mi-a spus că „România este o țară în derivă, care se desface bucată cu bucată…”

Dinu Giurescu își dorea un proiect Centenar pe măsura veacului scurs din momentul de magie al istoriei noastre. A murit sperând că vom fi în stare să ne trezim la timp, pentru a nu irosi o ocazie de a ne înfățișa viitorului veac pe măsura realizărilor înaintașilor.

Îi plângea inima când constata declinul moral al clasei politice și cererea tuturor celor pe care-i considera cu putința de a schimba ceva în țara sa să insiste pentru alocarea unei sume cât mai consistente educației.

Am atâtea amintiri tulburătoare alături de acest Bărbat al României încât sunt copleșit de vestea teribilă a mutării sale în alt orizont. Sunt momente când te concentrezi foarte tare să găsești drumul și acesta pare imposibil de găsit. Din nefericire, trebuie să plece străjerii românismului absolut pentru a ne regăsi noima. Respect, domnule Dinu Giurescu, v-am iubit teribil!”, a scris Rareș Bogdan într-o postare pe pagina personală de Facebook

 

Comenteaza