Rareş Bogdan, la plecarea lui Cristian Ţopescu: "Să punem punct războiului româno-român!"

Rareş Bogdan, la plecarea lui Cristian Ţopescu: "Să punem punct războiului româno-român!"

Jurnalistul Realitatea TV a făcut un apel la reconciliere, "în numele Olimpismului pe care îl iubea" cunoscutul comentator sportiv, care a decedat miercuri la Spitalul Elias din Bucureşti, unde fusese internat cu câteva zile mai devreme.

"În numele Olimpismului pe care îl iubea, la plecarea lui Cristian Țopescu, să punem punct războiului româno-român!", a scris Rareș Bogdan pe rețelele de socializare.

"Probabil mulți mă vor înjura (vrei să faci pace cu penalii, vrei să faci pace cu Nicolicea, Şerban, Codrin, Iordache, vrei să bei cafea cu propagandiștii Penalilor ce practică linsajul în spațiul public de ani și ani). NU, asta cu siguranță NU! Dar am în minte, ca oricare dintre noi, o lume ideală, în care ne iubim, nu ne detestăm, în care ne bucurăm pentru ce avem, nu ne enervăm pentru ce ne lipsește", a spus jurnalistul Realitatea TV.

"În timpul Jocurilor Olimpice armele tac, iar vocea lui Cristian Țopescu echivalează pentru mulți dintre noi cu sportul însuși, cu Olimpismul. Ne-am adăpostit de dictatură însoțiți de glasul inegalabil, inconfundabil al lui Cristian Țopescu. Ne-am agățat ca înecații de clipe de bucurie la care Cristian Țopescu ne-a transmis toată inima sa - Nadia (teribilul Montreal cu 10-10-10-10-10 și șirul unui început de minuni), Ilie Năstase (ce geniu, ce spectacol!), Țiriac (ce mustață, ce acribie!!), Hagi (șutul de la 35 de metri mixat de Dumnezeu în poartă), Gică Popescu (dirijorul-vrăjitor), Chivu (fundașul bănuit că a fost atins de extratereștri), Duckadam (strigătul din noaptea de 7/8 mai 1986, acel „Apără Duckadam!”, e pentru români echivalentul lui „Un pas mic pentru om...” al lui Armstrong), Olimpiadele, Naționala de Aur și câte și mai câte... Ooo, Gațu, Gruia, Oțelea, Stângă, Birtalan.... prin vocea lui Cristian Țopescu. Toate momentele de diamant care ne-au ajutat să rezistăm l-au avut ca vestitor pe acest bulgăre de lumină cu inima cât toata România, pe care o iubea profund și radical: Cristian Țopescu", rememorează realizatorul Jocuri de Putere.

"Din acest motiv, să ne unim Româniile din vis și să spunem GATA! GATA!! GATA!!! Să încheiem războiul româno-român (fraților, fac pace până și cele două Corei!), să ne punem în slujba binelui comun! România se prăbușeșe, cade de pe hartă, să ne căutăm înăuntrul conștiințelor resurse... Ne ducem naibii cu totul (deja suntem complet irelevanți, când nu suntem impredictibili) şi cei mai mulţi îşi mai căuta salvarea EXCLUSIV... AFARĂ! .... Sigur, ce spun eu e doar România ideală. Visez că ar putea fi posibilă, că sportul ne poate întoarce la fibra sănătoasă a omului, a românului frumos şi liber, la iertarea nepervertită de convenții, șabloane, algoritmi și sânge, cât mai mult sânge", a spus Rareş Bogdan.

"Iartă-ne, maestre Țopescu! Cred că nu am înțeles nimic! Dar te asigurăm că România reală şi umană te-a iubit şi te-a admirat. Și îți mulțumește! Drum bun, Maestre! HAI, ROMÂNIA!", a încheiat jurnalistul Realitatea TV.

Comenteaza