Raportare pe jumătate a ratei de infectare cu COVID-19. Câte "erori" s-au mai strecurat în raportările oficiale?

Raportare pe jumătate a ratei de infectare cu COVID-19. Câte "erori" s-au mai strecurat în raportările oficiale?

Autorităţile se laudă că există un trend clar de scădere a numărului de infectări cu Covid-19 şi că săptămâna trecută au fost cu 5.000 de cazuri mai puţine decât în cea anterioară. Însă cât de corect reflectă realitatea ceea ce se raportează cetăţenilor?

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a recunoscut că a greşit calcularea incidenţei cazurilor de infectare cu COVID-19 în acest judeţ, din cauza existenţei „unei erori în programul informatic”, care a furnizat iniţial o valoare de 3,41 cazuri la mia de locuitori când în realitate ar fi vorba de 6,89 cazuri/1000 de locuitori.

„Ca urmare a constatării scăderii incidenţei din judeţul Ilfov, în data de 29.11.2020 a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov şi utilizate la calculul incidenţei zilnice”, se arată într-un comunicat al DSP Ilfov.

„În urma verificării efectuate s-a constatat existența unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor se constată că incidența la nivelul județului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1000 de locuitori”, mai spune DSP.

Săptămâna trecută, opt localităţi din judeţul Ilfov, (Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Popeşti-Leordeni, Chiajna şi Bragadiru) au intrat în carantină în urma deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov. Anterior, alte două localităţi din Ilfov - Clinceni şi Berceni - intraseră deja în carantină.

 „Erorile" din programul informatic ar putea avea efecte dramatice în rândul populaţiei avertizează specialiştii, deoarece oamenii se vor relaxa mai mult decât e cazul participând la diferite activităţi în care vor lăsa garda măsurilor antiepidemice prea jos.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza