Puşcaş: Mi-ar plăcea să văd o campanie la fel de civilizată ca cea a UBB şi la alegerile naţionale

Puşcaş: Mi-ar plăcea să văd o campanie la fel de civilizată ca cea a UBB şi la alegerile naţionale
Fostul negociator al României cu UE, clujeanul Vasile Puşcaş, s-a prezentat cu puţină vreme înainte la votare în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB).

"Campania electorală de la universitatea din Cluj mi s-a părut una dintre cele mai serioase din ţară şi aş îndrăzni să zic că, evident la un nivel diferit, mi-ar plăcea foarte mult să văd o campanie la fel de civilizată şi pentru alegerile parlamentare şi pentru cele locale. A avut candidaţi pretenţioşi, a avut mesaj, a avut oferte şi, cred eu, cei care au avut dreptul să îşi exercite votul au avut ce să aleagă", a precizat Puşcaş.

El a negat că ar fi resimţit intervenţii politice în cadrul campaniei însă a spus că "mi se pare că cei care au făcut asemenea discursuri au făcut adevărata presiune politicianistă".

"Politica este o chestiune serioasă şi universitatea trăieşte şi ea în această societate. Chiar ne-ar plăcea ca universitatea să dea un ghidaj politicii. Am avut ce alege şi din lista pentru turul 2", a precizat fostul negociator.

Părerea generală este că până acum sunt mai puţini votanţi decât la prima sesiune de votare. „Nu am făcut nici o numărătoare a celor care au votat, nu aş putea aprecia", a declarat Răzvan Nistor, preşedintele comisiei de alegeri din cadrul universităţii. „Alegerile s-au desfăşurat conform programului, nu a fost nici un fel de problemă organizatorică. Sper ca în jurul orei 20 să avem o variantă finală", a anunţat Nistor.

Comenteaza