Proxenet și traficant de droguri, reținuți de polițiștii clujeni. Unul dintre ei ar fi obligat o femeie să se prostitueze în Cluj și Mureș

Proxenet și traficant de droguri, reținuți de polițiștii clujeni. Unul dintre ei ar fi obligat o femeie să se prostitueze în Cluj și Mureș
| Foto: Arhiva

Procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT au reţinut doi bărbaţi, cercetaţi pentru proxenetism şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2022, unul dintre inculpaţi a înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoană vătămată, a transportat-o pe aceasta în diferite locaţii de pe raza judeţelor Cluj şi Mureş, în scopul practicării prostituţiei şi şi-a însuşit sumele de bani provenite din practicarea prostituţiei. Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reţinut că a procurat, manipulat şi distribuit mai multor persoane din judeţele Cluj şi Mureş substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În acest context, acesta a comercializat primului inculpat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pentru a fi puse la dispoziţia persoanei vătămate şi a persoanelor din anturajul acesteia", se precizează într-un comunicat transmis vineri de DIICOT.

Sursa citată precizează că, în urmă cu o zi, au fost efectuate patru percheziţii în judeţele Cluj şi Mureş. Anchetatorii au ridicat şase telefoane mobile, sumele de 1.800 de lei şi 50 de euro, precum şi obiecte care ar fost utilizate în timpul consumului de droguri.

Procurorii au sesizat, vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

DIICOT menţionează că acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj şi al Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 

Comenteaza