Update Protestul AUR faţă de certificatul COVID se mută de la Parlament la Guvern/ Se cere capul lui Bode: "E de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite"

Protestul AUR faţă de certificatul COVID se mută de la Parlament la Guvern/ Se cere capul lui Bode: "E de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite"

După ce au forțat intrarea în curtea Palatului Parlamentului, într-un protest împotriva legii certificatului COVID și a restricțiilor, simpatizanții AUR se îndreaptă spre Guvern.

Peste 1.000 de persoane, susținători ai AUR protestează încă de dimineaţă împotriva certificatului verde COVID şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei. Protestul a început la Parlament înainte de ora 8.00, iar în jurul orei 12.00 aproximativ 100 de persoane au reuşit să intre în curtea interioară a Parlamentului. În acest context, mai multe forţe ale Jandarmeriei au fost trimise în zona Parlamentului pentru asigurarea ordinii publice.

Totodată, potrivit unor surse AGERPRES, maşinile ambasadelor Japoniei şi SUA în România au fost vandalizate de către protestatari, în curtea Senatului.

Protestatarii care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului, marţi, au fost introduşi cu maşinile de persoane care aveau drept de acces în instituţie, s-a precizat într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

"În jurul orelor 7,30 în zona Pieţei Constituţiei s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor. În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehicule, aproximativ 30 protestatari. Aceşti protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului", arată sursa citată.

În jurul orei 15.00 protestatarii AUR au pornit spre sediul Guvernului. Este vorba despre sute de membri și simpatizanți AUR. În Piața Victoriei a fost plasat un dispozitiv al jandarmilor. 

"Ministrul Lucian Bode trebuie să-şi dea demisia"

USR cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru modul în care forţele de ordine au acţionat, marţi, la protestul organizat de AUR în faţa Palatului Parlamentului.

"Ministrul Lucian Bode trebuie să-şi dea demisia. Protestul AUR a fost anunţat, e absolut de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite. USR cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru modul în care forţele de ordine au fost surprinse astăzi de protestul organizat de AUR la Parlament. Protestatarii au reuşit să sară gardurile şi să vandalizeze maşini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi blocaţi în Parlament din cauza protestului, iar miniştrii Guvernului PSD - PNL nu au mai venit la audieri, ci au anunţat că se conectează online", se arată într-un comunicat al USR.

UPDATE ora 16.00: Câteva sute de protestatari împotriva certificatului verde au ajuns în faţa Guvernului

Comenteaza