Protest la Ambulanţă în Cluj: "Deficitul de personal este de 55%, mașinile de intervenție uzate"

Protest la Ambulanţă în Cluj:
Peste o sută de angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj au protestat, joi, timp de o oră, în curtea unității, acțiune prin care cer suplimentarea personalului, mașini de intervenție noi și păstrarea nivelului salariilor, despre care spun că s-ar înjumătăți prin noua lege a salarizării.

''Dorim să tragem un semnal de alarmă Guvernului și dorim să deservim în continuare populația. Cerem personal angajat, în condițiile în care la SAJ Cluj deficitul de personal este de 55%, mașini de intervenție, în condițiile în care funcționăm cu mașini din 2000, uzura fiind foarte mare, și păstrarea drepturilor salariale în condiții periculoase'', a declarat liderul sindicatului din SAJ Cluj, Rareș Ghilea.

Protestatarii s-au adunat în curtea SAJ Cluj, unde au fost informați despre situația din sistem, și au pornit sirenele ambulanțelor.

Rareș Ghilea a mai spus că angajații din Ambulanță ar putea declanșa și o grevă la nivel național în cazul în care revendicările nu vor fi soluționate.

VEZI şi  Multe dintre maşinile care salvează vZece dintre ambulanţele de la Cluj au "înconjurat" pământul de 12 ori.

Multe dintre maşinile care salvează vieţi la  la Cluj sunt extrem de uzate sau chiar au limita de exploatare depăşită. Unele au strâns la bord peste 500.000 de kilometri.

Comenteaza