Protest al poştaşilor, cu cagule şi măşti medicale, în faţa Prefecturii GALERIE FOTO / VIDEO

Protest al poştaşilor, cu cagule şi măşti medicale, în faţa Prefecturii GALERIE FOTO / VIDEO
Aproximativ 100 de angajaţi ai Poştei Române au protestat în această dimineaţă în faţa Prefecturii Cluj. Unii dintre ei au purtat cagule, respectiv măşti medicale.

Reducerea numărului de ghişee şi oficii poştale, nivelul salariilor, tăierea bonurilor de masă, introducerea a două zile de lucru fără plată sunt principalele măsuri preconizate sau luate deja care îi nemulţumesc pe poştaşi.

"Ne-au tăiat sporurile, orele suplimentare. Vor să ne taie bonurile şi să ne introducă 2 zile fără plată", a punctat Nicolae D, şofer în cadrul Poştei Române Cluj. Odată cu măsurile luate el câştigă 900 de lei, faţă de cuantumul de 1.500 de lei, la care ajungea în trecut, cu ore suplimentare şi sporuri.

Adunaţi în faţa Prefecturii Cluj unii dintre protestatari au apelat la fluiere şi trompete şi au strigat în cor "demisia"  (cu trimitere la conducerii companiei, către care au fost îndreptate o parte din critici) sau "Goarna este brand de ţară, nu lăsaţi Poşta să moară!".

Protestatarii au purtat pancarte cu inscripţii precum "Condiţii de muncă decente", "soluţii decente şi neamputate de interesele politice ale momentului", "Nu proiectului de restructurare a CNPR făcut în staţia de metrou". Unii dintre cei prezenţi au purtat pe feţe cagule, iar alţii măşti medicale.

"De ce purtăm cagule? Nu de frică, ci de revoltă şi scârbă faţă de bolşevismul conducerii CNPR care încearcă să îngrădească dreptul la proteste al salariaţilor şi căreia îi vom arăta că nu trebuie să lupte împotriva salariaţilor ci împotriva propriei incompetenţe", se arată pe una din pancarte.

Reprezentandul filialei Cluj a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română, Carol Sinka s-a deplasat cu un memoriu la prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan.

UPDATE: Proteste ale poştaşilor în toată ţara

De asemenea, aproximativ 20 de poştaşi au pichetat sediul Prefecturii Sibiu, fără a purta cagule pe faţă, aşa cum anunţaseră liderii naţionali ai sindicatului din domeniu, oamenii protestând faţă de reducerile de personal, salariile "mizere" şi condiţiile grele de lucru. Ei s-au strâns, azi dimineaţă, la ora 07.30, în faţa Prefecturii Sibiu şi au pichetat instituţia.

Fără a purta pancarte sau a scanda lozinci, oamenii au anunţat că protestează faţă de reducerile de personal, salariile "mizere", condiţiile grele de lucru, lipsa dotărilor şi tehnica învechită din oficiile poştale.

Protestul de la Sibiu s-a încheiat după aproximativ o oră, fără a se înregistra incidente.
Şi la Bistriţa-Năsăud peste 50 de angajaţi ai Poştei Române au pichetat, timp de o oră, sediul Prefecturii, nemulţumiţi de restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română, dar şi de încălcarea Contractului colectiv de muncă.

Poştaşii s-au adunat la ora 8.00 în faţa Palatului Administrativ din Bistriţa şi au protestat timp de o oră, ei purtând pancarte pe care au scris: "Salarii decente, neamputate de interse politice", "Nu îngropaţi 150 de ani de activitate a Poştei Române", "Goarna e un brand de ţară, nu lăsăm ca el să moară", "Locuri de muncă sigure", "Dacă nu ne sprijiniţi, scrisori nu o să mai primiţi, iar peste puţină vreme, va veni un smeu cu ele".

Câţiva reprezentanţi ai manifestanţilor au predat o listă de revendicări prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean. Protestul s-a încheiat fără incidente, la ora 9.00. Aproximativ 50 de poştaşi din Sfântu Gheorghe au protestat, între orele 8.00 şi 9.00, în faţa Prefecturii Covasna.

Liderii de sindicat au citit revendicările pe care le au poştaşii, similare cu colegii lor din ţară, iar oamenii au scandat "Hoţii, hoţii!".

Aproximativ 70 de poştaşi cu cagule pe faţă au protestat, joi dimineaţă, în apropierea Prefecturii Buzău, protestul fiind unul mut, doar cu afişarea unor pancarte prin care oamenii îşi exprimau nemulţumirea faţă de politica dusă de conducerea Companiei Poşta Română.
Potrivit reprezentanţilor Poştei Buzău, vizate de desfiinţare anul acesta sunt oficiile poştale din cartiere mari ale municipiului, dar şi 33 de ghişee din mediul rural.

 

Etichete
Comenteaza