Protecţia Consumatorilor a închis o firmă care comercializa carne într-un hipermarket din Cluj VIDEO

Protecţia Consumatorilor a închis o firmă care comercializa carne într-un hipermarket din Cluj VIDEO
Protecţia Consumatorilor a închis o firmă care comercializa carne într-un hipermarket din Cluj. Inspectorii au constatat că firma cumpăra din Ungaria produse din carne pe care le reeticheta şi le vindea la Cluj ca produse tradiţionale româneşti, arată Realitatea TV Cluj.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit neregulile în timpul unui control la un hipermarket din Cluj-Napoca.

"Am identificat pe eticheta produsului menţionat carne de lucru vită, carne de mânzat ulterior fiind înscris cu pixul carne de oaie", spune şeful Comisariatului Regional de Protecţia Consumatorilor din Cluj. "Ne-am sesizat, am oprit de la comercializare carnea, am prelevat probe, le-am dus la laboratorul acreditat RENAR, unde s-a dovedit că produsul nu corespundea parametrilor fizico-chimic, nu din punct de vedere al cărnii folosite".

Comisarii au aflat că firma din Bihor care avea un stand în hipermarketul din Cluj cumpăra produse din Ungaria, pe care le reeticheta ca produse tradiţionale româneşti. "Prin urmare, le-am oprit de la comercializare, o cantitate de 106,45 de kilograme în valoare de 1070 de lei", spune Nicula. "Am dispus măsura de neutralizare şi incinerare a acestora la o firmă specializată, cea mai apropiată e Protan Dej".

Firma din Bihor a fost sancţionată drastic. "Vom lua măsura complementară de a închide această unitate pe o perioadă de şase luni", spune Nicula. Comisarii au aplicat patru amenzi în valoare de 13.000 de lei şi au înştiinţat DSVSA Bihor, Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor vor continua controalele în hypermarketurile din Cluj.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza