Protecţia Animalelor în acţiune: Sancțiuni contravenționale privind regimul de deținere al câinilor periculoși

Protecţia Animalelor în acţiune: Sancțiuni contravenționale privind regimul de deținere al câinilor periculoși
| Foto: https://whatafy.com

Poliţiştii clujeni au anunţat derularea unor acţiuni ale Biroului Protecția Animalelor: sancțiuni contravenționale şi verificări la deținătorii de animale.

În perioada 22-26 februarie a.c. polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor au desfășurat acțiuni în scopul prevenirii și sancționării faptelor incidente cadrului legislativ privind protecția animalelor, în vederea prevenirii victimizării populației in ceea ce privește potențialele atacuri canine, a transmis IPJ Cluj

În acest context, efectivele au constatat și aplicat 23 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea 6 au fost date pentru protecția animalelor, 9 pentru aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Totodată au fost aplicate şi 5 sancțiuni contravenționale privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, 2 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și 1 sancțiune privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Totodată, polițiștii au mai transmis în comunicatul de presă că au efectuat verificări la 21 de deținători de animale.

Proprietarii de câini periculoşi sau agresivi au o serie de obligații, printre care depunerea la sediul poliţiei (în a cărei rază este situat imobilul în care este deţinut câinele) o adeverinţă în fotocopie, eliberată de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoria celor periculoşi sau agresivi, precum şi o declaraţie pe propria răspundere.

Comenteaza