Proprietarul Boema a atacat ordonanţa de închidere a grădinii de vară VIDEO

Proprietarul Boema a atacat ordonanţa de închidere a grădinii de vară VIDEO
Vestita grădină de vară Boema din centrul Clujului, în care s-au investit recent 2 milioane de euro, riscă să fie închisă de o pensionară. Aceasta este vecină cu localul şi s-a plâns la instanţă de prea multă gălăgie. Instanţa a dispus prin ordonanţă închiderea terasei până la soluţionarea defintivă a procesului. Ordonanţa de închidere a fost atacă cu recurs de către proprietarul terasei.

Grădina de vară unde se întâlneau oamenii de cultură clujeni în anii 80-90 s-a redeschis la începutul verii, după ce a stat în paragină 13 ani. Un om de afaceri a cumpărat spaţiul cu aproape 1 milion de euro şi a mai învestit încă pe atât în amenajarea lui. Acum, Judecătoria Cluj-Napoca a dispus închiderea terasei în urma plângerii unei femei în vârste de peste 60 de ani. Ordonanţa de închidere a fost atacată cu recurs.

"E dreptul nostru sa ne protejam investitia. am vorbit cu doamna o sungura data m-am intalnit si se pare ca n-am reusit sa ajungem la nicio intelegere pt ca dorinta dansei e sa se inchida. Pe doaman o deranjeaza tot insclusiv masinile, furculitele soaptele", a spus Simion Muresan, proprietarul terasei.

Clienţii terasei spun că localul ar trebui lăsat să funcţioneze. Reclamanta nu a dorit să dea declaraţii decât prin avocata sa.

"Ei sunt deranjati de 200 de oameni care stau dupa ora 2 vorbesc. In plus de asta apoi se face curatenie se aduna pahare, sticle. Nu au autorizatie de constructie decat pt cladire de urgenta pt consolidari, nu au aviz de functionare nu au orar aprobat", a declarat Gidro Stanca, avocatul reclamantei.

Avocata a arătat că totul a pornit de la un proces verbal al Primăriei din 8 iulie, care nu a fost respectat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei spune totuşi că terasa nu are nevoie de nicio autorizaţie.

"A fost necesar aviz de la monimente lucru pe care l-au obtinut si emiterea unor aut de reparatii in conditii de urgenta lucru obtinut. nu exista obligativitate pt alte tipuri de aut avand in vedere ca ceea ce s-a redeschis era activitatea existenta inainte de inchiderea terasei boema", a declarat Oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Cluj.

Ordonanţa de închidere urmează să fie transmită unui executor judecătoresc pentru a fi pusă în aplicare. Recursul la ordonanţa de închidere se va judeca la Tribunalul Cluj.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

 

Comenteaza