Profesorii cer înapoi tichetele-cadou

Profesorii cer înapoi tichetele-cadou

5.500 de profesori clujeni afiliaţi Sindicatului Liber din învăţământul Preuniversitar Clujean (SLIPC) au organizat ieri o grevă japoneză, fiind nemulţumiţi de decizia Guvernului de a suspenda acordarea de tichete-cadou.

 

Profesorii din judeţ au purtat ieri, între orele 11.00 şi 13.00, sigla SLIPC pe piept, iar pe porţile şi avizierele şcolilor au fost postate inscripţii cu “Grevă japoneză”.

Greva nu a perturbat orele de curs, acestea ţinându-se în mod normal. “Greva are caracter general şi prin ea dorim să sensibilizăm autorităţile: ne luptăm pentru un drept care a fost inclus în contractul colectiv de muncă şi nu înţelegem de ce Guvernul l-a anulat, mai ales că existau bani prevăzuţi pentru asta în bugetele locale”, a declarat Radu Cheţianu, liderul sindical de la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, liceu la care studiază 1.500 de elevi. Cheţianu este, de asemenea, nemulţumit de caracterul discriminatoriu al ordonanţei de urgenţă emise de Guvern.

 “Nimeni nu a sesizat faptzul că în articolul 15 al ordonanţei este specificat faptul că parlamentarii, membrii Guvernului sau cei care lucrează în agenţiile centrale vor beneficia în continuare de aceste tichete. E ca şi cum ei ar primi cadou o maşină, iar profesorii, un balon de săpun”, a afirmat Cheţianu.

 “Aşteptăm şedinţa de guvern de miercuri. Această ordonanţă se poate abroga. Din păcate, însă, avem experienţa anilor trecuţi, când s-au promis tot felul de lucruri şi, faptic, nu s-a întâmplat nimic”, a afirmat Lucia Cojocaru, preşedintele SLIPC.

Comenteaza