Principele Radu serbează Ziua Eroilor la Cluj. Ce manifestări au pregătit autoriăţile

Principele Radu serbează Ziua Eroilor la Cluj. Ce manifestări au pregătit autoriăţile
Alteța Sa Regală Principele Radu al României va participa joi, la Cluj-Napoca, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Eroilor.

De la ora 12:00 se vor desfăşura ceremonii militare şi religioase de comemorare a eroilor la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste de pe str. Cardinal Iuliu Hosu şi la Monumentul Eroului Aviator Traian Dârjan din Cimitirul Someşeni.

Manifestări similare vor avea loc de la 12:30 la Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii, unde vor fi prezenţi principele Radu şi prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, la Monumentul Ostaşului Român şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. 

De asemenea, astfel de ceremonii vor fi organizate, de la ora 12:00, la Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece, comuna Măguri Răcătău, şi la Troiţa de pe Feleac, din comuna Feleacu.

Cu acest prilej, autorităţile publice locale vor desfăşura programe proprii de comemorare a eroilor la cimitirele şi parcelele de onoare care există pe raza unităţii administrativ teritoriale şi pot organiza expoziţii tematice, simpozioane sau mese rotunde.

De Ziua Eroilor, la ora 12:00, în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere.

Toate evenimentele mai sus menţionate sunt organizate de Instituţia Prefectului-judeţul Cluj împreună cu Divizia 4 Infanterie „Gemina", Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj şi primăriile municipiului Cluj-Napoca şi ale comunelor Măguri Răcătău şi Feleacu. 

Ziua Eroilor, sărbătorită în acest an în data de 21 mai, a fost proclamată „Sărbătoare Naţională a Poporului Român în cea de-a 40 zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiţiei româneşti" în conformitate cu prevederile Legii nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război.

Comenteaza