Primele buletine electronice au fost eliberate la Cluj-Napoca. Ele țin loc şi de card de sănătate, dar și de pașaport

Primele buletine electronice au fost eliberate la Cluj-Napoca. Ele țin loc şi de card de sănătate, dar și de pașaport

Primele cărți de identitate electronice din România au fost eliberate, miercuri. 24 de tineri din Cluj-Napoca au buletine electronice. Ele țin loc şi de card de sănătate, dar și de pașaport electronic.

Iulia Perșa, biroul de presă Primăria Cluj-Napoca, pentru digi24.ro.: ''Primii 24 au venit să le ridice și au fost foarte încântați că vor scăpa de birocrație, că aceasta carte electronice să înlocuiască cât mai multe hârtii care trebuie depuse și la Primărie, să se poata plăti în ceea ce ne privește, taxele și impozitele cu aceste cărți de identitate''.

Noul buletin de identitate este de diminesiunea unui card bancar.

Cătălin Giulescu - șef Evidența Persoanelor Cluj: ''Cea mai importantă modificare a fost la nivel vizual. A fost inserat pe blancheta cărții electronice de identitate a fost inserat drapelul. Alte modificări... nu știu, doar modificări super minore de grafică. Cu acest document, titularul va putea să călătorească în spațiul UE, să realizeze acea funcție de control automat la frontieră, ca și pașaport electronic. Începând de astăzi, înlocuiește cardul național de sănătate, este pregătit să fie utilizat în relația cu sistemul sanitar''.

Până în 2031, toți românii ar trebui să aibă buletine electronice.

Comenteaza