Primarul, certat că nu face nimic de ziua oraşului. TNL Cluj: "Apostu nu a învăţat să respecte tradiţiile locului"

Primarul, certat că nu face nimic de ziua oraşului. TNL Cluj:
La 695 de ani de la ridicarea Clujului la rangul de oraş, de către regele Ungariei, în 19 august 1316, municipalitatea nu marchează evenimentul, o fac în schimb organizaţiile ungare, la Zilele Culturale Maghiare. Primarul Sorin Apostu nu a învăţat să respecte tradiţiile locului, deşi stă în Cluj de peste 20 de ani, acuză preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bâldea.

Ioan Bâldea şi-a exprimat indignarea referitor la faptul că municipalitatea nu valorifică evenimentul de astăzi, important pentru oraş, cu atât mai mult cu cât municipalitatea şi-a anunţat candidatura ca viitoare Capitală Culturală Europeană, în 2020. "Ca viitoare capitală culturală europeană, Clujul ar trebui să fie valorificat mult mai mult, iar municipalitatea nu face nimic în acest context", a declarat Bâldea.

"Îi vom oferi domnului primar o hartă veche a Clujului şi un album ilustrat ca să înveţe câte ceva despre tercutul oraşului. Chiar dacă vine din Moldova, Sorin Apostu, ca primar, este obligat să cunoască istoria localităţii pe care o conduce", a menţionat Ioan Bâldea.

Preşedintele TNL Cluj a mai spus că va propune autorităţilor locale o modalitate de a marca ziua de 19 august prin a pune la dispoziţia turiştilor, mai mulţi ghizi turistici care vor organiza excursii în locurile istorice din Cluj.

Primarul Sorin Apostu nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor.

Comenteaza