Primăria cere urgentarea judecăţii pentru cazul Victor Papilian. Casele şi drumul continuă să o ia la vale

Primăria cere urgentarea judecăţii pentru cazul Victor Papilian. Casele şi drumul continuă să o ia la vale

Dezastrul imobiliar de pe strada Victor Papilian din cartierul Europa se agravează pe zi ce trece. Primăria a cerut Judecătoriei Cluj-Napoca să urgenteze verdictul privind intervenția de pe strada Victor Papilian. Termenul stabilit este 3 septembrie 2021.

„Comitetul local pentru situații de urgență, întrunit în 25 august 2021, a mandatat Primăria municipiului Cluj-Napoca să formuleze o cerere Judecătoriei Cluj-Napoca de emitere a unei ordonanțe președințiale, prin care să oblige investitorul la efectuarea în regim de urgență a lucrărilor necesare stopării alunecărilor de teren și de punere în siguranță a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, iar în subsidiar să ne autorizeze să intervenim în calitate de autoritate publică locală, cu atribuții în prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, în scopul stopării alunecării de teren de pe strada Victor Papilian.
 
Instanța a stabilit termenul de judecată data de judecată data de 3 septembrie.  Astăzi, 31 august 2021, Primăria a solicitat Judecătoriei preschimbarea termenului de judecată, în sensul judecării în regim de urgență a cererii de ordonanță președințiale din cauza situației din teren și a condițiilor meteo nefavorabile din aceste zile”, a transmis Primăria.

De asemenea, marți, 31 august 2021, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-au stabilit următoarele lucruri:

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, prin instituțiile publice cu responsabilități în domeniu, va sprijini Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca, în limita competențelor legale ce le revin, pentru a fi dispuse măsuri necesare stabilizării imobilelor și a întregii zone adiacente străzilor Victor Papilian, Teo Peter și Tudor Arghezi din municipiul Cluj-Napoca și a asigurării siguranței cetățenilor. Inspectoratul Județean în Construcții (ISC) Cluj va informa în permanență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre evoluția situației în teren.”

Şase duplexuri ar urma să fie ridicate pe şantierul imobiliar din Europa, al cărui crater surpă drumirile de acces şi locuinţele vecinilor. Mai exact, est vorba despre șase duplexuri (cu subsol, parter, etaj și mansardă), pe strada Victor Papilian, nr. 22-30, în cartierul Europa din Cluj-Napoca. Proiectantul general al proiectului este SC Omida Expers SRL, Arh. Tonea Dragoş din Cluj, iar constructor general - Real Quality South SRL din Bistriţa. Proiectant de structuri pentru faza DTAC (Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire) este Moga Cătălin, de la Facultatea de Construcții (UTCN) Cluj-Napoca. Şantierul a debutat în 24.09.2020 şi are ca termen de finalizare 24.09.2024.

Comenteaza