Primăria, acuzată că îşi încalcă propriul regulament GALERIE FOTO

Primăria, acuzată că îşi încalcă propriul regulament GALERIE FOTO
Obiectivele turistice din Cluj sunt umbrite de numeroasele afişe publicitare supradimensionale întâlnite la tot pasul prin centrul oraşului. Problema este ridicată şi de un consilier local, care acuză Primăria că îşi încalcă propriul regulament privind organizarea, amplasarea şi autorizarea lor.

PNL-istul Ioan Bîldea susţine pe de o parte că municipalitatea locală autorizează amplasarea ilegală a panourilor publicitare, iar pe de altă parte, că eşuează în a ridica afişele ce împânzesc oraşul.

"Chiar dacă Regulamentul privind organizarea, autorizarea și amplasarea mijloacelor de publicitate spune clar că în centru nu se amplasează decât sisteme de publicitate, bannere, panouri pe o perioadă scurtă și care fac referire la evenimente culturale, totuși poliția locală nu ridică panourile, prismele sau cuburile de dimensiuni uriașe plasate peste tot în zona centrală, prin care se face publicitate ofertelor comerciale ale diferitelor firme. Ba mai mult, Primăria le și autorizează. Deci Primăria își încalcă propriul regulament, și permite ca orașul să devină un spațiu expozițional pentru tot felul de reclame, care deranjează prin dimensiunea și densitatea lor în centrul istoric", afirmă el.

În acest context, Bîldea îi solicită primarului Emil Boc să explice care este baza legală prin care s-au autorizat panourile publicitare dispuse pe zona pietonală a Bulevardului Eroilor și care nu fac referire la nici un eveniment cultural în interesul comunității, câţi bani s-au încasat la bugetul local în urma autorizaţiilor date, când va fi supus dezbaterii publice noul proiect de publicitate stradală, care acum se află în analiza comisiei de estetică din cadrul Primăriei, şi "de ce le este permis celor care afișează evenimente culturale să instaleze cuburi cu patru fețe din care doar una este destinata promovării unui eveniment cultural, iar celelalte trei fețe sunt destinate reclamelor care nu au ce căuta în centrul istoric, în conformitate cu regulamentul".

Contactaţi de ZIUA de CLUJ, reprezentanţii Primăriei susţin că "problema în cauză a fost ridicată şi la ultima şedinţă a Consiliului Local, iar la momentul respectiv, primarul Emil Boc a declarat că va dispune să se facă verificări faţă de cele semnalate de Bîldea şi că s-ar putea să fie vorba de existenţa unor mesaje ale sponsorilor pe diverse afişe care anunţă evenimente culturale".

Nu este pentru prima dată când acest aspect atrage atenţia clujenilor. La începutul lunii septembrie, doi tineri au tras un semnal de alarmă în privinţa panourilor publicitare ce sufocă aspectul centrului prin intermediul unui filmuleţ care aparent prezintă principalelor atracţii turistice.

Comenteaza