Poştaşii clujeni au ieşit în stradă. A treia oară în ultima lună VIDEO

Poştaşii clujeni au ieşit în stradă. A treia oară în ultima lună VIDEO
După ce marţi au fost în grevă japoneză, poştaşii au pornit joi un nou protest şi au pichetat sediile judeţene ale Poştei Române. Şi la Cluj câteva zeci de persoane s-au strâns în faţa Poştei de pe strada Regele Ferdinand.

Factorii poştali se plâng în continuare de condiţiile de lucru, de managementul defectuos şi de salariile mici.

"Am ajuns sa pichetăm oficiile judetene de poşta. Au fost colegii alături de noi, am pichetat în mod paşnic, încă o dată spunând nemulţumirile şi atrăgând atenţia opiniei publice şi reprezentanţilor companiei din judeţ problemele cu care ne confruntăm", a declarat Carol Şinca, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Cluj.

Ei speră ca aceste proteste să aibă ecou şi să ducă la demiterea conducerii Poştei Române.

"Rezultate au fost, dupa mitingul de duminică din 11 mai de la Bucureşti a fost invitată la coducerea companiei o comisie din partea SLPR-ului, a sindicatului, unde au avut loc discuţii da la toate nemultumirile noastre o fost o singura soluţie, deci domnul Smeeianu de doi ani de zile de cand se afla la conducerea companiei ne tot duce cu zăhărelul", a spus preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Cluj.

Sindicaliştii sunt îngrijoraţi pentru viitorul locului lor de muncă şi de felul în care evoluează situaţia la Poşta Română. Aceştia susţin că, în funcţie de evoluţia evenimentelor şi de deciziile ce vor fi luate în structurile de conducere teritoriale ale SLPR, seria de proteste ar putea continua şi ameninţă cu greva foamei.

Şi conducerea de la Poşta Cluj este văzută cu ochi îndoielnici: "practic este un sabotaj impotriva salariatilor postali si impotriva companiei, vor sa o distruga probabil, sa o vanda pe te miri ce", spune unul din angajaţii prezenţi la eveniment.

Vineri, la masa negocierilor se vor aşeza o comisie din partea SLPR-ului şi una tehnică tot din partea companiei. Dacă nici la această înâlnire nu se va ajunge la o solutie, liderii de sindicat vor începe acţiuni drastice de protest.

 

Comenteaza