Ponta, copilot de F16. Americanul cu care a zburat l-a comparat cu Obama VIDEO

Ponta, copilot de F16. Americanul cu care a zburat l-a comparat cu Obama VIDEO
După zborul de azi de la Cluj, cu un F16, premierul Victor Ponta a comparat senzaţia din avion cu cea din maşina de raliu. Tipul de aeronavă cu care a zburat premierul va înzestra Forţele Aeriene Române începând cu 2017.

Premierul Victor Ponta a zburat exact o oră, după care avionul american F16 a aterizat pe pista Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii.

Primul-ministru a spus că s-a pregătit pentru zbor și a fost testat cu o zi înainte în Capitală. De asemenea, el a ajuns dis de dimineață la Câmpia Turzii pentru alte teste în compania militarilor americani. Armata română va achiziționa 12 avioane F16 care costă 600 de milioane de dolari.

Victor Ponta a stat pe locul copilotului în avionul cu dublă comandă, dar a fost doar pasager. Avionul a fost pilotat de un maior american, Yogi Brown, care a povestit că a discutat diverse subiecte cu premierul în timpul zborului. "Am discutat diferențele dintre a zbura și a conduce o mașină de curse, am discutat despre baschet; la fel ca președintele Obama, este un împătimit al baschetului. Câteodată nu mai zicea nimic, iar eu îl întrebam "Sunteţi OK acolo în spate?" Iar el mi-a răspus: "Yogi, mă simt minunat!".

După zborul demonstativ a avut loc ceremonia de închidere a exercițiului româno-american ce a durat o săptămână. Circa 250 de militari americani au fost prezenți la Baza Aerianpă 71 pentru a-i pregăti pe români, atât piloți cât și personal tehnic, pentru lucrul cu avioane F16, același tip cu care vor fi înzestrate Forțele Aeriene Române.

Potrivit ministrului Apărării Mircea Dușa, prezent și el la eveniment, un prim grup de piloți români va pleca în septembrie la pregătire, după care aceștia îi vor învăța pe alții să piloteze.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza