Pomenire la 90 de zile pentru mitropolitul Bartolomeu

Pomenire la 90 de zile pentru mitropolitul Bartolomeu
Un parastas de pomenire a fostului mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, la 90 de zile de la decesul acestuia, a avut loc astăzi la catedrala mitropolitană ortodoxă din Cluj-Napoca.

"Sorocul" de 90 de zile de la trecerea din această viaţă a ierarhului s-a împlinit în 1 mai.

Slujba de astăzi a fost oficiată de actualul mitropolit, Andrei Andreicuţ, care a rostit apoi o ectenie, în cripta de la demisolul catedralei mitropolitane, unde este înmormântat fostul mitropolit al Clujului.

Atât la parastas cât şi la rostirea ecteniei au participat numeroşi credincioşi, care au adus la mormântul mitropolitului Bartolomeu flori şi lumânări.

„A scris multe lucruri frumoase. Două versuri potrivite pentru ceasul de faţă le reproduc: <Fiule, am vrut să-ţi fiu/ Candelă la ceas târziu>. De acolo, pentru noi, cei ce l-am iubit şi suntem încă în lumea aceasta, el este candelă la ceas târziu", a transmis mitropolitul Andrei.

Fostul arhiepiscop şi mitropolit al Clujului, Bartolomeu Valeiru Anania a trecut la cele veşnice în 31 ianuarie, la vârsta de 89 de ani, după ce a slujit 18 ani ca arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, pe parcursul a aproape 5 ani fiind şi mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

 

Comenteaza