Video Poluare cu ULEI pe Someș în Cluj-Napoca. Ar fi de la utilajele care lucrează la malurile râului

Poluare cu ULEI pe Someș în Cluj-Napoca. Ar fi de la utilajele care lucrează la malurile râului

O nouă poluare cu ulei de la utilajele care lucrează în cartierul Grigorescu la amenajarea malurilor Someșului a fost constată.

"Apele Române refuză sa ne spună ce măsuri au aplicat și de ce nu sancționează acea firmă. Aflam atunci ceea ce bănuiam, că un utilaj a fost defect. Dar amenda? Dar modul dezastruos în care se lucrează? Poate pentru că nu se cade să facă asta tocmai la o lucrare a Primăriei municipiului "cu festival și muzica de calitate" și organizare exemplară a șantierelor.

Abia aseară am primit această filmare făcută în jurul orei 15, care indică o undă de ulei sau motorină (hidrocarburi), cel mai probabil provenind de la utilajele care lucrează la amenajarea cursului Someșului în orașul comoară. Din nou, după doua luni, iar asta doar din ce știm noi. Dacă în luna mai, inspectorii din cadrul Apele Române au prelevat probe relativ repede și au fost făcute analize de laborator, care au confirmat cele observate subiectiv, colegii lor care trebuiau sa aplice și sancțiuni, se pare că "au uitat" sau nu au fost la fel de rapizi.

Acum două luni am primit un răspuns sec și trunchiat atunci când am solicitat și avizele lucrării și planul de șantier. Ne-au trimis la Primărie.

Este știut faptul că partidul care conduce județul comoară are oameni bine înfipți la Apele Române. Încă o dată dorim sa facem o delimitare între oamenii profesioniști și de bună credință din instituție, cu care se poate colabora, și politrucii care trebuie să apere interesele colegilor de partid. În timp ce ne agităm cu petiții, canalizările și deșeurile își fac propriul "Someș navigabil" până la viitoarele alegeri și noi povești SF. Colonia de descurcăreți din Floresti continuă să umple malurile de gunoi sub umbrela "este o problema socială și nu avem cum să îi oprim", transmit cei de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB Cluj.

Comenteaza