Polițiștii clujeni au trecut la catedră. Este ”Săptămâna prevenirii criminalității”

Polițiștii clujeni au trecut la catedră. Este ”Săptămâna prevenirii criminalității”
| Foto: IPJ Cluj

Este ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”, iar polițiștii clujeni participă la activități informativ-preventive, în fiecare zi fiind abordate subiecte pe teme distincte în ce privește prevenirea criminalității și siguranța cetățenilor. 

Marți 24 mai polițiștii clujeni vor avea activități pe tema Prevenirea viloenței domestice, miercuri 25 mai, Prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori, joi 26 mai, Siguranța în mediul on-line, iar vineri 27 mai, Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului și siguranța rutieră.

Săptămâna Prevenirii Criminalității a debutat luni 23 mai a.c., cu activități educativ-preventive, pentru elevii claselor primare din cadrul Liceului Teoretic Dumitru Tăuțan din comuna Florești, desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Drepturile copiilor, criterile și foremele discriminării, precum și prevenirea ei, au fost subiectele împărtășite micuților în cadrul întâlnirii, cu scopul de a înțelege că oamenii sunt diferiți, dar cu drepturi egale.

Pornind de la premisa că este de datoria noastră, a profesorilor și a părinților să sprijinim copiii și să-i educăm într-un cadru cât mai eficient, analizând factorii care influențează comportamentul acestora, polițiștii au abordat subiecte de interes pentru întărirea educației sociale.

Astfel, copiii au fost informați despre necesitatea acceptării și respectării drepturilor, au înțeles că discriminarea este reprezentată de un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege. Elevii au vizionat materiale cu caracter educativ foto/video și au comunicat cu polițiștii, a anunțat IPJ Cluj într-un comunicat de presă. 

Comenteaza