Poliţist şcolit de FBI şi fost şef la Cluj, la conducerea Poliţiei Capitalei

Poliţist şcolit de FBI şi fost şef la Cluj, la conducerea Poliţiei Capitalei

Şeful Poliţiei Capitalei a fost schimbat din funcţie şi înlocuit cu unul dintre adjuncţii inspectorului Poliţiei Române (IGPR), Ciprian Adrian Miron, a precizat şeful Poliţiei Române, Ioan Buda.

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a precizat că schimbarea s-a produs din cauză că întreaga structură se reorganizează. "Domnul Voicu a fost pus la dispoziţie şase luni datorită faptului că Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti se reorganizează, reorganizarea însemnând că toate posturile se vacantează şi pe urmă se pun pe funcţii din nou. Deci dânsul este pus la dispoziţie 6 luni şi pe poziţia de director general este împuternicit şase luni de zile domnul Miron Gheorghe, adjunctul inspectorului general. El a fost pus la dispoziţie şi va îndeplini sarcinile pe care i le trasează şeful direct în fişa postului", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Buda.

Adrian Ciprian Miron, poliţist şcolit de FBI şi fostul şef al IPJ Cluj

În vârstă de 42 de ani, Adrian Ciprian Miron este adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române din aprilie 2018, anterior, el deţinând funcţia de împuternicit al şefului Inspectoratului de Poliție Juedețean (IPJ) Cluj (august 2016 - aprilie 2018). 

Adrian Ciprian Miron a absolvit Academia de Poliție din București, în anul 2000, iar anul 2010 cursurile Academiei Quntico, din SUA. A fost adjunct al Poliției Alba Iulia, iar din 2010 și până în 2015 a fost numit reprezentant al Ministerului Afacerilro Interne al României în Statele Unite. După ce s-a întors din Statele Unite, polițistul a acceptat comanda unor secții de Poliție din Cluj-Napoca. Miron l-a înlocuit la conducerea IPJ Cluj pe chestorul de poliţie Tudor Grindean, care a ieşit la pensie în august 2016. 

Marius Voicu, implicat în scandalul poliţistului pedofil

Chestorul de poliţie Marius Voicu a devenit director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti, după ce i-a încetat împuternicirea ca adjunct al şefului IGPR, anunţa în 27 martie Ministerul Afacerilor Interne, adăugând că această funcţie, inferioară celei deţinute, este ocupată prin concurs. Voicu se afla în grupul de 18 poliţişti vizaţi de Corpul de Control al MAI în legătură cu modul de acţiune în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de agresiuni sexuale.

Comenteaza