Poliția, razii de amploare la Cluj. S-au dat peste 200 de amenzi

Poliția, razii de amploare la Cluj. S-au dat peste 200 de amenzi

Polițiștii clujeni continuă activităţile în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie cauzate pe fondul vitezei dar şi a celor în care sunt implicaţi conducători de biciclete şi trotinete.

Astfel, miercuri, 23 septembrie, în intervalul orar 17.00-19.00, poliţişti au desfăşurat o acţiune punctuală în municipiul Cluj-Napoca, fiind legitimate peste 200 de persoane şi au fost verificate 178 de vehicule.

În  urma neregulilor constatate  un fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale. Pentru depăşirea limitei legale de viteză, poliţiştii au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsura complementară, au fost reţinute 4 permise de conducere.

Totodată, au fost aplicate sancţiuni pentru folosirea telefonului mobil, lipsa centurii de siguranţă dar şi pentru alte abateri ale normelor rutiere, care au impus reţinerea altor 5 permise de conducere.

De asemenea, joi, 24 septembrie, în intervalul orar 08.00-11.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au desfășurat o acțiune punctuală pe DN1F  E81, tronsonul de drum Baciu-Topa Mică, unde s-au aplicat un număr de 21 sancțiuni contravenționale.
Astfel, polițiștii au depistat 17 conducători auto care se deplasau cu autovehiculele având o viteză peste limita legală, iar faţă de 4 dintre acesţia s-a impus aplicarea măsurii complementare de suspedare a exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Pentru efectuarea unor depăşirii neregulamentare au fost reţinute alte 2 permise de conducere.

Tot în această săptămână, în perioada 21-24 septembrie, polițiștii clujeni au desfășurat și alte acțiuni punctuale în oraș, cu caracter preventiv, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică în rândul populației, asigurarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Totodată, s-a acţionat  în scopul menţinerii unui climat de siguranță rutieră în rândul conducătorilor de autoturisme. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 380 de persoane și verificate 80 de vehicule. Totodată, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 85 de sancțiuni.

Dintre acestea, 39 au fost aplicate pe fondul nerespectării normelor de circulație rutieră, iar peste 35 de persoane au fost sancționate în conformitate cu Legea 61/1991, privind încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunilor au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și funcționari publici din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza