Poliția, razie de amploare în weekend la Cluj. Zeci de vitezomani au rămas fără permis

Poliția, razie de amploare în weekend la Cluj. Zeci de vitezomani au rămas fără permis

Polițiștii clujeni au desfășurat mai multe acțiuni punctuale în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră și prevenirii accidentelor de circulație generate de conducerea sub influența alcoolului sau a vitezei excesive. 

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat, sâmbătă și duminică, mai multe acțiuni punctuale în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră și prevenirii accidentelor de circulație generate de conducerea sub influența alcoolului sau a vitezei excesive.

În cadrul acțiunilor polițiștii au legitimat peste 740 de persoane și au verificat 641 de vehicule.

Urmare a controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pentru depășirea vitezei legale, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, iar față de 35 de conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, 14 persoane au fost depistate în timp ce conduceau un autovehicul, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice, față de 6 dintre acestea polițiștii întocmind dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Potrivit polițiștilor, în urma neregulilor privind starea tehnică a autovehiculelor, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunilor s-a verificat și respectarea prevederilor legale de către conducătorii de biciclete/trotinete, 5 dintre aceștia fiind sancționați contravențional.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate duminică, în jurul orei 01.50, polițiștii au efectuat un semnal de oprire unui autoturism care se deplasa Bulevardul 21 Decembrie 1989, la volanul căruia se afla un bărbat de 30 de ani, din județul Maramureș.

În urma discuțiilor purtate, polițiștii au constatat că bărbatul prezenta halenă alcoolică și un comportament specific unei persoane care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Comenteaza