Poliția, controale în traficul din Cluj. În vizor, bicicliștii și trotinetiștii

Poliția, controale în traficul din Cluj. În vizor, bicicliștii și trotinetiștii

Polițiștii au acţionat marți, la Cluj-Napoca, în vederea creşterii gradului de disciplină rutieră a participanţilor la trafic, în special în rândul conducătorilor de troninete şi biciclete.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat şi respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, verificându-se portul măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Potrivit IPJ Cluj, urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, 27 dintre acestea fiind aplicate conform OUG 195/2002R. Sancţiunile au fost aplicate pentru abateri precum lipsa centurii de siguranţă sau folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, dar şi pentru încălcări ale normelor rutiere de către biciclişti.  

Totodată, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere pentru neacordare prioritate vehicule.

Tot în cadrul acţiunii, în jurul orei 18.40, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un tânăr de 18 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Oaşului, deşi nu poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comenteaza