"Plămânii care respiră la Cluj-Napoca" s-au înnegrit după 12 zile de la montarea pe Eroilor

"Plămânii care respiră la Cluj-Napoca" s-au înnegrit după 12 zile de la montarea pe Eroilor
| Foto: Facebook

O instalație cu plămâni care respiră a fost montată în municipiul Cluj-Napoca pe Bulevardul Eroilor, într-o zonă intens circulată. Ce arată senzorul de măsurare a calității aerului, care afișează în timp real date despre nivelul poluării la 12 zile de la demararea proiectului?

"De aproape 2 săptămâni am montat plămânii care respiră la Cluj ca să vedem ce aer respiră clujenii și să le cerem autorităților măsuri pentru reducerea poluării. Puteți vedea în imagine cum arată după 12 zile.

Dacă locuiți în Cluj sau sunteți în trecere, vă invităm vineri, 4 iunie, de la ora 11.00, pe Bulevardul Eroilor nr. 43, din Cluj-Napoca (zona cinema Victoria), la evenimentul de prezentare a acestei instalații unice în România: plămâni care respiră și, întocmai precum plămânii naturali, se înnegresc în timp din cauza poluării. Instalația cu plămâni include un senzor de măsurare a calității aerului, care afișează în timp real date despre nivelul poluării.

La eveniment va participa și Prof. Asoc. Dr. Bogdan Mincu, medic primar pneumolog, doctor în Științe Medicale, care va vorbi despre cât de nocivă este poluarea", anunţă Roxana Pencea Bradatan pe pagina de Facebook Clujul Civic. 

Cel mai trist este că tocmai cei care sunt dispuşi să folosească mijloace de transport nepoluante au de suferit în trafic din cauza aerului poluat din oraş. Unii clujeni spun că cei care circulă cu bicicleta prin oraş îşi pot da seama mult mai uşor cât de poluat este aerul din Cluj! "Aş renunţa la stele şi la titlul smart în favoarea aerului!", a comentat un clujean anunţul cu plămânii înnegriţi de pe Eroilor.  

Comenteaza