Peste 9000 de oameni prezenţi la conferinţa Believe România, în Sala Polivalentă (P)

Peste 9000 de oameni prezenţi la conferinţa Believe România, în Sala Polivalentă (P)
Peste 9000 de persoane au participat în perioada 23-24 mai la conferinţa Believe România, organizată la Cluj-Napoca, în incinta celei mai mari şi mai moderne săli polivalente din ţară.

Timp de două zile, aceştia s-au bucurat de momente speciale în prezenţa formaţiilor Believe Band şi Not an Idol, a corului Sing Gloria, format din 1000 de cântăreţi şi condus de Don Grigg. De asemenea, participanţii au fost încurajaţi şi de mesajele din Evanghelie, ale pastorilor Nelu Brie, Cristian Barbosu şi Ravi Zacharias, să îndepărteze obstacolele care stăteau în calea credinţei lor în Isus Hristos.

"Aproape 10.000 de oameni s-au aflat în cea mai mare sală polivalentă din România, pentru conferinţa Believe România. Mulţumesc tuturor celor care s-au rugat pentru echipa RZIM Romania şi care au stat alături de noi în acest week-end. A fost un privilegiu să slujesc alături oameni adunaţi din toată Europa. Am fost marcat în mod special de numărul tinerilor care au luat parte la eveniment. Am vorbit despre unicitatea lui Cristos în lumea noastră tulburată, despre bunătatea lui Dumnezeu şi despre problema răului. Vă rog să vă rugaţi în continuare pentru participanţi; ne rugăm ca adevărul pe care l-au auzit să ducă la tranformare şi vieţi predate Domnului nostru", a precizat invitatul special al conferinţei, Ravi Zacharias.

Pe parcursul conferinţei Believe, sute de oameni au luat decizia să înceapă un dialog real cu Dumnezeu. Evenimentul a avut şi un scop caritabil: renovarea unor saloane ale secţiei de pediatrie de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

"Am avut cinstea să particip la conferinţa Believe România, unde 15 biserici neoprotestante din oraş şi-au unit forţele şi la o singură trecere au adunat 16.000 de euro pentru a face o renovare a secţiei de pediatrie a Spitalului de Infecţioase. Mai există şi bunătate în lumea aceasta. Pe mine m-a bucurat foarte mult să văd că există totuşi şi astfel de oameni care lucrează voluntar şi bagă mâna în buzunare pentru asemenea proiecte. Merită aplauzele noastre", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, la şedinţa de Consiliu Judeţean desfăşurată luni, 25 mai.

"Au fost două zile superbe în Sala Polivalentă din Cluj. Ne-am bucurat că în parteneriat cu Asociaţia Hannah, 15 biserici baptiste şi penticostale ne-am strâns împreună să celebrăm pe cel ce a dat sens vieţii noastre, pe Mântuitorul nostru Isus Hristos. Au fost patru sesiuni, aşa cum spunea dr. Ravi Zacharias, vorbitorul principal al Believe 2015, pentru ca cel ce crede, să gândească şi cel ce gândeşte, să creadă", a adăugat Adrian Tămaş, coordonatorul echipei Believe România.

Conferinţa Believe este încununarea unei serii de manifestări organizate de bisericile baptiste şi penticostale din Cluj-Napoca.

Astfel, a fost demarată o acţiune de plantare a 10.000 de copaci în oraş (Believe in Life) şi a fost ecologizată zona de picnic Colina (Believe in Green) cu ajutorul a sute de tineri voluntari.

Believe in Unity este cea mai amplă acţiune culturală de masă organizată în contextul Capitalei Europene a Tineretului - Youth 2015. Peste 6.000 de clujeni, turişti români şi străini au dat culoare schelei înaltă de 6 metri, amplasată pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, sub forma unei cruci. Tot aici a fost marcată o premieră naţională, primul concert muzical susţinut într-o instalaţie artistică.

Comenteaza