Fără paradă militară şi fără public în 1 decembrie!

Fără paradă militară şi fără public în 1 decembrie!

Ceremoniile cu ocazia Zilei Naţionale a României se vor desfăşura fără paradă militară şi fără public, anunţă preşedintele ţării, Klaus Iohannis.

În ce priveşte celebrarea Zilei Naţionale, Iohannis a spus că în acest an „vom onora curajul şi sacrificiile înaintaşilor noştri făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale, însă cu siguranţă vom fi împreună în spirit, ca o naţiune puternică mereu unită şi solidară atunci când în joc este chiar salvarea ţării”.

Astfel, autorităţile au decis ca ceremonia care are loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie „extrem de restrânsă”, cu invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical.

„Va fi aşadar o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi din păcate fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 decembrie”, a spus Iohannis.

Comenteaza