Persoane cu handicap supuse la muncă forțată. Polițiștii clujeni au destructurat rețeaua de traficanți

Persoane cu handicap supuse la muncă forțată. Polițiștii clujeni au destructurat rețeaua de traficanți

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au efectuat mai multe percheziții domiciliare care vizează traficul de persoane.

Oamenii legii au pus în aplicare, în data de 10 mai 2023, 19 percheziții în județele Maramureș și Vrancea. Acțiunea polițiștilor clujeni a fost sprijinită și de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.

“În cauză, s-a reținut că mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în centre de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap, din județului Vrancea, ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate, în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș. Persoanelor vătămate le-ar fi fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai mare.

Persoanele vătămate nu ar fi fost plătite sau ar fi fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, ar fi fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au determinat o puternică stare de temere în rândul acestora” a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În urma perchezițiilor au fost duse la sediul DIICOT, 14 persoane bănuite de trafic de persoane.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Maramureș – Serviciul Criminalistic, cel al Direcției Generale Anticorupție, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Comenteaza