Percheziții DNA la Consiliul Județean Călărași. Ar fi vizat șeful CJ, Vasile Iliuță

Percheziții DNA la Consiliul Județean Călărași. Ar fi vizat șeful CJ, Vasile Iliuță
| Foto: evz.ro

Procurorii DNA fac percheziții, joi, la Consiliul Județean (CJ) Călărași, la Spitalul Județean și la Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Ancheta vizând fapte de corupție este derulată de DNA Constanța, fiind ridicate documente privind anumite contracte de achiziție, scrie hotnews.ro.
 
Aceleași surse spun că ar fi vizat și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

În 2021, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuţă, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi şantaj, fiind acuzat că în perioada martie - iulie 2019 şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajaţi ai CJ Călăraşi.

Procurorii l-au acuzat pe Iliuţă că nu ar fi aprobat plata drepturilor salariale pentru angajaţii respectivi, în condiţiile în care magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului judeţean în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau.

În noiembrie 2023, Vasile Iliuţă a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în acest dosar, decizia nefiind definitivă.

Potrivit deciziei instanţei, care nu este definitivă, Vasile Iliuţă a fost achitat de judecători pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Comenteaza