Percheziţii DIICOT la Cluj, într-un dosar de evaziune fiscală de 3 milioane de euro

Percheziţii DIICOT la Cluj, într-un dosar de evaziune fiscală de 3 milioane de euro
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat miercuri o amplă serie de percheziţii în mai multe oraşe din ţară, printre care se numără şi municipiul Cluj-Napoca, într-un dosar cu un prejudiciu de 3 milioane de euro.

În total au fost efectuate 46 de percheziţii, care au avut loc la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor societăţi de pe raza municipiilor Constanţa, Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Oradea şi alte localităţi. Conform unui comunicat de presă, acţiunile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Procurorii DIICOT susţin că membrii grupului foloseau facturi emise de firme fantomă pentru a întregistra operaţiuni comerciale fictive în contabilitatea unei companii. Scopul final era cel de a evita plata taxei pe valoare adăugată, prejudiciul estimat până la acest moment fiind de 3 milioane de euro.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului infracţional organizat au înregistrat în contabilitatea societăţii autorizate ca antrepozit fiscal operaţiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi fiscale sau documente justificative emise în acest sens de societăţi de tip fantomă (nu funcţionau la sediul social, nu aveau angajaţi şi ai căror asociaţi şi administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracţional organizat), cu scopul de a a evita plata către bugetul consolidat al statului a TVA",  se arată în documentul citat. 

Percheziţiile au fost derulate de procurorii DIICOT Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bacău, Ploieşti, Cluj şi Oradea.

Comenteaza