Foto Pe autostrada de la Cluj, ca la curse! Doi șoferi au fost prinși cu peste 200 km/oră

Pe autostrada de la Cluj, ca la curse! Doi șoferi au fost prinși cu peste 200 km/oră
Pe autostrada de la Cluj, ca la curse! Doi șoferi au fost prinși cu peste 200 km/oră
Pe autostrada de la Cluj, ca la curse! Doi șoferi au fost prinși cu peste 200 km/oră
Pe autostrada de la Cluj, ca la curse! Doi șoferi au fost prinși cu peste 200 km/oră

Poliţiştii clujeni au depistat, în ultimele două zile, zeci de șoferi care au depășit viteza legală pe A3, între Câmpia Turzii și Nădășelu. Îngrijorător este faptul că mulți dintre cei care apasă prea tare pe accelerație sunt șoferi începători, fără experiență.

"Viața bate filmul. Este constatarea din teren și reală a polițiștilor care, în ultima perioadă au depistat mai multi tineri conducători auto, cu experiență în conducere sub 1 an care dezvoltă viteze foarte mari pe autostradă.

Legislatie: Oug 195/2002 prevede printre altele ca viteza maxima în afara localității pentru autovehiculele ai căror conducători auto au mai puțin de un an practică de conducere este cu 20 km/h mai mică decat viteza maximă admisă pt categoria din care fac parte autovehiculele conduse", au transmis polițiștii clujeni.

Polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi au acționat, sâmbătă și duminică, pe tronsonul de autostradă Câmpia Turzii-Nădășelu, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, din care 52 pentru depășirea vitezei legale admise.

Polițiștii au reținut în total 14 permise de conducere, dintre acestea 9 pentru viteză excesivă (4 conducători auto începători).

"Astfel, în 4 cazuri, tineri cu doar cîteva luni de experiență în conducere au dezvoltat viteze foarte mari, punând în pericol siguranța lor și a celorlati participanți la trafic.

Reamintim faptul că la viteze mari, în cazul apariției unui obstacol pe carosabil, timpul de reactie al organismului și implicit de frânare/oprire al auto crește considerabil, cum de altfel cresc și riscurile producerii accidentului.

Adoptând un comportament preventiv și respectând legea putem crește șansele deplasării în condiții de siguranță și, de ce nu, putem/trebuie să fim un exemplu în trafic", se mai arată în mesajul reprezentanților IPJ Cluj.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza