Parcul Arkhai îşi deschide porţile timp de o săptămână

Parcul Arkhai îşi deschide porţile timp de o săptămână
Începând de duminică, 17 august, timp de o săptămână, clujenii sunt aşteptaţi să viziteze parcul artistic Arkhai, situat în localitatea clujeană Vlaha. Sculpturi inedite de fân, alături de o oază de linişte şi relaxare sunt elementele care îi aşteaptă pe vizitatori.

Parcul Arkhai, care găzduieşte sculpturi din fân, este un proiect care îi aparţine artistului vizual clujean Ernő Bartha, fiind o oază de linişte şi inspiraţie. Parcul din Vlaha este situat la numai 20 de kilometri de aglomeraţia sufocantă din Cluj-Napoca.

În perioada 17-24 august, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, artistul Ernő Bartha deschide porţile parcului din Vlaha pentru publicul larg.

"Doresc să împart această lume pe care am creat-o cu toţi cei care îşi doresc, pentru a ne bucura de ea şi pentru a o transmite ca moştenire generaţiilor viitoare. În această oază de linişte, vizitatorul se întâlneşte cu arta şi natura, în armonie totală", afirmă artistul.

Parcul artistic din judeţul Cluj se întinde pe un hectar, iar pe suprafaţa lui sunt amplasate sculpturi monumentale din fân. În prezent, parcul Arkhai funcţionează ca expoziţie permanentă de sculpturi.

"Vizitatorii vor putea vedea la Vlaha și pivnița de vinuri a artistului, unde îi sunt expuse lucrările de plastic în miniatură, iar în pavilionul de vară, musafirii vor fi serviți cu diverse bunătăți gătite chiar de Erno", detaliaza organizatorii Zilelor Culturale Maghiare.

Localitatea Vlaha se situează la 20 de kilometri de Cluj-Napoca (ieşirea prin Floreşti), iar adresa Arkhai Sculpture Park este strada Principală nr. 442.

Comenteaza