Foto Pârâul Calvaria, poluat. Activist: „Pare să fie din cauza unor substanțe chimice folosite în zona La Terenuri”

Apa din pârâul Calvaria este poluată, atenționează activistul de mediu Adrian Dohotaru.

''Am trimis reclamația chiar în timp ce mă uitam la artificiile superbe de Unire. Să nu vârâm gunoiul sub preș în timp ce privim spectacolul orașului. Așa ca am ales simbolic acest moment de exprimare a unui crez într-o comunitate civică, unită de valori comune și progresiste, așa cum au avut și pașoptiștii în trecut. De remarcat ca spuma apare in mod repetat, motiv pentru care am făcut reclamația de mai jos:

În atentia reprezentaților Primariei, Garzii de Mediu si Apelor Romane,

subsemnatul Adrian Dohotaru, președintele asociației Societatea Organizată Sustenabil SOS, domiciliat..., reclam poluarea apei din pârâul canalizat Calvaria. Poluarea provine, cel mai probabil, de la baza sportivă La Terenuri și nu pare să aibă cauze naturale ca în alte situații in care se formează spumă pe rauri sau lacuri. Pare să fie determinată de folosirea unor substanțe chimice pentru curatenii outdoor in zona La Terenuri. In consecință, cer determinarea cauzelor aparitei spumei, dar si modalități concrete de a o elimina pentru a preveni poluarea pârâului Calvaria si a Someșului. Cum politica Primariei, in urma sugestiilor specialistilor și reprezentanților societății civile, este de a pune în valoare cursurile de apă din zona metropolitană, astfel de poluări îndepărtează oamenii de apa, in loc sa ii apropie. Nu ajuta la apropierea de apa nici folosirea malurilor ca parcare improvizata in loc de alei pietonale intre Cinema Dacia și baza sportivă", transmite Adrian Dohotaru.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza