Şova inaugurează mâine centura Vâlcele-Apahida

Şova inaugurează mâine centura Vâlcele-Apahida
Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova va participa mâine la inaugurarea centurii Vâlcele-Apahida.

Dan Şova va participa la inuagurarea centurii, de la ora 11.15, în zona viaductului. Vizita sa va include ulterior şi o declaraţie de presă. Până la mijlocul acestei luni lucrările la centura Vâlcele-Apahida nu s-au încheiat, deşi conducerea DRDP Cluj promitea că acest drum va fi deschis complet circulaţiei, până la finele lunii octombrie

Constructorii aveau termen să finalizeze complet tronsonul de 3 km, de pe traseul acestui obiectiv, până în vara lui 2013. Din pricina unor probleme tehnice, termenul de finalizare s-a amânat pentru luna octombrie. Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Eugen Cecan, a promis că maşinile vor putea circula pe întreg traseul centurii din 31 octombrie şi că ar urma să fie făcută recepţia lucrării în prezenţa oficialilor de la Bucureşti. Luni se mai lucra, încă, în zona kilometrului 7, iar circulaţia se făcea pe acelaşi drum tehnologic.

ZIUA de CLUJ a relatat despre proiectul centurii care a ajuns la costuri exorbitante, atât din pricina traseului prost ales, cât şi din pricina managementului defectuos. De la 50 de milioane de euro, cât a fost estimat iniţial costul centurii de 24 km, s-a ajuns la 180 de milioane, în condiţiile în care aceasta a rămas nefinalizată pe 3 km. Pentru această porţiune, fosta conducere a încheiat un contract cu firma maghiară Vegyepszer. Numai că această firmă a intrat în insolvenţă şi nu a mai avut capacitatea de a finaliza lucrările. Noua conducere a DRDP a trecut la negocieri cu compania Keller, cea care se angajase, iniţial, ca garant în proiect. Contractul cu Keller s-a semnat pentru suma de 63 de milioane de lei. Cecan susţine că DRDAP este la zi cu plata lucrărilor realizate de Keller.

 

Comenteaza